Drámai felvételek az amazonasi folyó illegális aranybányászainak lángoló hajóiról - képek

Borba, 2021. november 29. Illegális aranybányászok kotróhajói égnek a Madeira folyón, az Amazonas egyik fő mellékfolyóján a brazíliai Borba közelében 2021. november 28-án. Az Ibama nevű brazil környezetvédelmi ügynökség több mint 60, a folyómederben arany után kutató kotróhajót semmisített meg. Az aranylázat az hír váltotta ki, hogy a közelmúltban valaki rátalált itt a nemesfémre. MTI/AP/Edmar Barros
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo a napokban megírta, aranylázban égő illegális bányászokat szállító kotróhajók százai gyűltek össze a Madeira folyón, az Amazonas egyik fontos mellékfolyóján, miután híre ment annak, hogy valaki nemesfémet talált a környéken. A hatóságok lecsaptak az illegálisan működő szerencsevadászok hajóira.
Vágólapra másolva!

A folyón összegyűlt aranykotrók nem sokáig próbálgathatták azt, sikerül-e értékelhető mennyiségű aranyat felszínre hozni a folyó üledékével együtt, mert a friss hírek szerint a környezetvédelmi hatóságok lecsaptak a Madeira folyó szegény sorsú bányászaira.

Az Ibama nevű brazil környezetvédelmi ügynökség több mint 60, a folyómederben arany után kutató kotróhajót semmisített meg (egyes hírek szerint az összegyűlt hajók száma több száz lehet), ezekről tekinthetők meg a felvételek az alábbi galériában: