Ezermilliárd dollárt veszíthet idén a globális turizmus

The Atlantic Ocean coasts of Ivory Coast await foreign tourists 2021,Abidjan,Atlantic Ocean,drone,Ivory Coast,tourism,tourists Horizontal
ABIDJAN, IVORY COAST - JULY 26: A drone photo shows people enjoying at a beach in Abidjan, Ivory Coast on July 26, 2021. Ivory Coast, waiting for foreign tourists, has a high tourism potential with its 515 km coastline to the Atlantic Ocean and local tourists show great interest to its beaches at the weekend. Mehmet Kaman / Anadolu Agency (Photo by Mehmet Kaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A globális turizmus idei összesített bevétele 800 milliárd dolláros lehet, ami bár némi javulást jelent a tavalyi évhez képest, de még mindig közel 1000 milliárd dollárral - mintegy 320 ezer milliárd forinttal - marad el a 2019-es szinttől.
Vágólapra másolva!

Az idei évben a globális turizmus 800 milliárd dolláros összesített bevételt produkálhat a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) várakozásai szerint. Ez némi javulásnak számítana a 2020-as évhez képest, de messze elmarad a 2019-ben mért, 1700 milliárd dollártól.

A globális turizmus tehát 2021-ben közel 1000 milliárd dolláros veszteséget könyvelhet el a 2019-es bevételekhez viszonyítva

– írja az RT.com.

Az ENSZ turisztikai szervezete szerint az iparág idén 1900 milliárd dollárral járulhat hozzá a globális GDP-hez, ami jelentősen elmarad a járvány előtti, 3500 milliárd dolláros hozzájárulástól.

Még idén is súlyos veszteségekkel zárhatja az évet a globális turizmus Forrás: Hemis via AFP/DOZIER Marc / hemis.fr/Dozier Marc / Hemis.Fr

Az UNWTO közölte, a koronavírus-járvány ismét kedvezőtlen hatást gyakorol a globális turizmusra, visszafogva az utazások iránti keresletet.

A szektor helyzetét emellett tovább nehezítik az olajárak közelmúltbeli drágulásai, valamint a kínálati láncok fennakadásai.

A globális turisztikai szektor a tavalyi évben 2000 milliárd dollárnyi bevételtől esett el az UNWTO szerint, ami az iparág történetének egyik legnagyobb vesztesége volt.