A Wall Street farkasa több embert is börtönbe küldene a kriptovaluták miatt

furcsa fizetőeszközök
dogecoin
Vágólapra másolva!
A Wall Street farkasaként ismert befektető, Jordan Belfort éles szavakkal kritizálta a kriptovalutákat. Berlfort szerint ugyanis számos olyan token forog a piacon, melyek egyszerűen csak értéktelen viccek.
Vágólapra másolva!

A Wall Street farkasaként is emlegetett Jordan Belfort (akinek életéből az azonos című film is készült) keményen bírálta a kriptovaluták piacát. Az üzletember elsősorban az úgynevezett mémtokenekre gondolt, vagyis azokra a kriptovalutákra, melyeket az elmúlt időszakban a befektetők felkaptak, de sokan úgy vélik, hogy a valódi értékük megkérdőjelezhető.

Belfort egy brit lapnak adott interjúban mondta el, hogy az olyan kriptovalutáknak, mint a dogecoin vagy shiba inu „se értékük, se hasznuk nincs".

Hozzátette, az emberek egyszerűen csak kihasználják a szabályozatlan piacot, és teljesen értéktelen tokeneket hoznak létre – írja az RT.com.

Jordan Belfort szerint értéktelen viccek egyes felkapott kriptovaluták Forrás: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Hallani olyan őrült történeteket, hogy emberek vagyonokat keresnek ezekkel az eszközökkel, de ezek nem számítanak valódi befektetéseknek – fogalmazott Belfort.

Az egykori befektetőt egyébként részvénypiaci manipulációért ítélték börtönbüntetésre az 1990-es években, és most úgy látja, az általa értéktelennek tartott kriptovaluták miatt is börtönbe kellene küldeni egyes embereket – az nem derült ki, hogy Belfort pontosan kikre gondol ez esetben.

Noha hangsúlyozta, hogy

a kormányoknak minél hamarabb el kellene kezdeniük szigorúan szabályozni a kriptovaluták piacát,

a manapság leginkább motivációs előadóként dolgozó Belfort a kriptovaluták koncepciója mögött álló blokklánc technológiát kifejezetten üdvözölte.