Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza

m30
Vágólapra másolva!
Január elseje után is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát - közölte Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Csöbör Katalin hétfőn állapodott meg az út ingyenes használatáról. A képviselő közölte: az M30-as autópálya Miskolc és Kassa közötti szakaszának átadása után kezdődtek meg a tárgyalások arról, hogy január elsejét követően is ingyen használhassák az autósok a miskolci elkerülőt.

Az új szakasz megépítésével és átadásával ugyanis az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülő szakasz is fizetőssé vált volna.

Illusztráció

Csöbör Katalin hozzátette:

Miskolcon az úthálózat-fejlesztések miatt jelenleg is több helyen építkezések zajlanak, és a forgalomterelések is gyakoriak a városban.

Épül az Y-híd, a projekt folytatásáról már döntött a kormány, és egy négysávos, a belvárosból kivezető úttal is bővül Miskolc úthálózata, továbbá a szirmabesenyői ipari parknál egy körforgalom kialakítását, valamint a Miskolci Egyetemhez vezető Futó utca bővítését is tervezik - ismertette.

Kiemelte:

azért is fontos, hogy továbbra is ingyenesen használhassák az autósok a miskolci elkerülő szakaszt, hogy ne terheljék tovább a belvárosi forgalmat azok, akik esetleg az útdíjfizetés miatt az elkerülő helyett a belvárosi közlekedést választották volna.

Mint írta, ezt felismerve, a kormányzattal októberben kezdeményezett tárgyalást, amelynek eredményeképp az autósok továbbra is ingyenesen használhatják majd a miskolci elkerülő szakaszt.