A világjárvány hatására felrobbant a mini lakóházak piaca

Vágólapra másolva!
A mini lakóházak népszerűsége jelentősen felpörgött a koronavírus járvány idején, ma már trendinek számít egy ilyen tulajdonosának lenni. Az egyik luxus mini ingatlan-gyártó elmondása szerint a járvány alatt ötszörösére nőtt ennek a szegmensnek a kereslete. A BusinessInsider bemutatta a New Frontier Design legnépszerűbb és "leggazdaságosabb" aprócska otthonát, a Lunát.
Vágólapra másolva!

Nagyon divatosak lettek a koronavírus járvány kitörése óta a mini ingatlanok,

kezdve a 100.000 dolláros intelligens otthonoktól - amelyek annyira népszerűvé váltak, hogy a gyártó weboldala sem bírta a rohamot és összeomlott - egészen a Los Angelesben felépített színes, apróházas falvakig, amelyeket a város hajléktalan lakosságának elszállásolására terveztek.

Felrobbant a mini ingatlanok piaca Forrás: Pinterest

A kis lakóegységek egyik szegmense különösen nagy figyelmet kapott a COVID-19 járvány, és az azzal párhuzamosan kialakult ingatlanboom során, ez pedig a luxus miniházaké.

Egy átlagos lakástulajdonos számára ez paradoxonnak tűnhet, de David Latimer - a New Frontier Design nevű mini otthonokkal foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója - szerint a világjárvány kezdete óta "elképesztő" az érdeklődés aprócska otthonai iránt.

A vezérigazgató elmondta, hogy a

mini ingatlanjai iránti kereslet már a járvány kitörése előtt folyamatosan nőtt, azóta azonban az ötszörösére emelkedett az igény.

„A miniházak már kezdettől rendkívüli népszerűségnek örvendtek, havonta több száz megrendelést kapunk" – nyilatkozta David Latimer, aki úgy véli, hogy a jelenlegi ingatlanpiaci trendek, mint például a berobbant lakáspiac, valamint a távoktatás, távmunka és az otthoni munkavégzés népszerűbbé válása segítettek fellendíteni a közvélemény érdeklődését a "kicsinyített" életmód iránt.

A New Frontier Design kínálatában egyaránt megtalálhatóak a kétszemélyes, 95.000 dollárba kerülő és a hatszemélyes, 209.000 dolláros mini otthonok. Mindegyik kevesebb, mint 37 négyzetméteres.

A legolcsóbb házat, a Lunát először 2021 elején mutatták be, mint a cég egyik "gazdaságosabb" aprócska otthonát.

Ez az "elérhetőbb ár" Latimer saját bevallása szerint "egyedi dizájnjával" együtt gyorsan a New Frontier Design egyik legnépszerűbb termékévé tette a Lunát.

A cég hatszemélyes Escher és négyszemélyes Orchid fantázianevű építményei szintén népszerűek a vásárlók körében.

A New Frontier Designnak van egy másik modellje is, amely szintén legfeljebb két személy befogadására alkalmas, az Alpha azonban 189.000 dolláros árával mintegy kétszer annyiba kerül, mint a Luna.

Latimer azt mondja, hogy ügyfelei jellemzően "nagyobb vagyonnal rendelkező magánszemélyek, hírességek".

Ezek után nézzünk be a legnépszerűbb építménybe, a Lunába!

A ház 7,5 méter hosszú, közel 3 méter széles és 4 méter magas, egy 7,5 méteres dupla tengelyes pótkocsira építették, a tömege pedig mintegy 5000 kilogramm.

A nem egészen 23 négyzetméteres Luna belsejében nappali, hálószoba, konyha, és fürdőszoba is található.

A belső tér szinte teljesen fehér, ami világosabb teret teremt,

ezt kiegészítik az otthonban szétszórt LED-es lámpák és ablakok, ezek rengeteg természetes fényt engednek be.

Az üveg bejárati ajtó egyenesen a nappaliba vezet, ahol elegendő hely van egy kanapé, egy dohányzóasztal és egy étkezőasztal számára.

A konyha közvetlenül a nappalival szemben található, ahol a szűkös hely ellenére elfér egy mosogató, hűtőszekrény, kétégős elektromos főzőlap és egy konvekciós sütő is.

A fürdőszobához a konyhán keresztül juthatunk el, ahol természetesen van zuhanyzó, mosdó, illemhely és a piperecuccoknak polc is.

Mint sok aprócska házmodell, a Luna is rendelkezik egyedi helyeken elrejtett tárolóegységekkel. A Luna lépcsője például szekrényként is funkcionál. Innen pedig egyenesen a tetőtérre juthatunk.

"A Luna egy nagyon egyszerű, funkcionális és nyitott otthon" - mondta a vezérigazgató. "És azt hiszem, az embereket határozottan vonzza az ára. Ez mindazoknak kitűnő lehetőség lehet, akik régóta szerettek volna mini otthonba költözni, de a borsos árakat nem engedhették meg maguknak."