Hatalmas bejelentést tett a Toyota a villanyautókkal kapcsolatban

toyota
The logo of Japan's Toyota Motor Corp. is seen in a showroom in Tokyo on January 6, 2017. Toyota shares fell on January 6 after US President-elect Donald Trump threatened the carmaker with tariffs over a new vehicle plant in Mexico, also prompting an objection from the Japanese government. / AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI
Vágólapra másolva!
A Toyota Motor 1,29 milliárd dollárért építene új akkumulátorgyárat Észak-Karolinában – jelentette be a vállalat a hét elején. A gyártás a tervek szerint 2025-ben indulna el.
Vágólapra másolva!

Kezdetben 200 ezer teljesen elektromos és plug-in hibrid jármű számára elég lítiumion-akkumulátor gyártására lesz képes a Toyota új üzeme,

melyet a tervek szerint 1,29 milliárd dollárért építenek majd meg Észak-Karolinában

– jelentette be a vállalat hétfőn.

A termelés 2025-ben indulhat meg, és a cég úgy számol, hogy végül 1,2 millió autó ellátására elég akkumulátort gyárthatnak évente – írja a CNBC.

Észak-Karolinában épít akkumulátorgyárat a Toyota Forrás: shutterstock.com

A Greensboro közelében épülő gyár 1750 munkahelyet teremt majd az államban, és az üzembe 2031-ig irányulhatnak beruházások.

A gyár részben abból a mintegy 3,4 milliárd dolláros, elektromos autókkal összefüggő beruházási csomagból épül meg, amelyet a Toyota még októberben jelentett be.

A vállalat akkor még nem közölte az akkumulátorgyár helyszínét.

A társaság úgy számol, hogy az üzemet teljes egészében megújuló energiával működtetik majd. A Toyota egyébként elkötelezte magát, hogy 2050-re a teljes működése karbonsemleges lesz.