Legendás magyar ételekkel nyit újra a Gundel

Gundel, étterem, bejárás, interjú, újranyit, újranyitás,
Gundel étterem bejárás 2021 december 1-én
Vágólapra másolva!
Felújítva és újrapozicionálva, az eredeti gyökerekhez visszatérve, legendás magyar ételeket felvonultatva, középáras étlappal nyit meg a Gundel étterem, számolt be róla a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az étterem üzemeltetését májusban vette át az Eventrend Group, amely bakancslistás hellyé tervezi formálni a csaknem két éve zárva tartó városligeti Gundelt. Az új üzemeltető hosszú távú, 25 évre szóló szerződéssel vette bérbe a leghíresebb magyar étteremként jegyzett helyet a Bagolyvár étteremmel együtt.

A helyzet pikantériája, hogy

a világszerte ismert és elismert Gundel étteremből az elmúlt évtizedekben eltűntek a magyar vendégek, és egyre inkább olyan hellyé vált, amelyet mindenki ismert határon innen és túl, de a nagy többség sosem járt ott,

noha a Városligetben ma is tízezrek fordulnak meg egy-egy hétvégén.

Az étterem új üzemeltetője vissza akar térni a gyökerekhez Fotó: Szabó Gábor - Travelo

A Gundel ezerfős terasza egészen az állatkert japánkertjéig benyúlt, nyáron 250 fős személyzet dolgozott, és volt hogy napi háromezer adag ételt szolgáltak fel.

Gundel Károly étterme éppen attól vált legendássá és mindenki által kedvelt, nagy forgalmú hellyé, hogy a különböző társadalmi rétegek, a különböző vastagságú pénztárcával érkezők mindegyike a magáénak érezte és rendszeresen látogatta,

nem csak egy-egy szalagavatót vagy fontos családi eseményt ünnepeltek ott – ahogy az újabban már egyre kisebb számban érkező, napi ötven-hatvan vendég többsége tette.

A Gundel étterem belső tere Fotó: Szabó Gábor - Travelo

Az új üzemeltető társaság, az Eventrend Group társalapítója, Kőrössy Zoltán a Gundel étterem újranyitásáról tartott sajtóbeszélgetésen elmondta:

vissza akarnak térni a gyökerekhez. A Gundel étlapja nyolcvan-száz éve készen van, nem kell semmit újragondolni, hiszen a magyar gasztronómia alapjának tekinthető, és legendássá vált ételekre bízvást lehet építeni ma is.

A hivatalos nyitónap és rövid próbaüzem után élesben debütál a régi-új étlap és az újraélesztett vendéglátós koncepció. A Danubius Hotels tulajdonában, de az Eventrend Group üzemeltetésében újranyitó étterem executive séfje, Wolf András a Japánból nemrég hazatért Moldován Viktorral együttműködve kísérletezte ki hosszú hónapokon át az eredeti receptúrák szerinti autentikus ízeket.

A leghíresebb és legismertebb magyar ételek közül a legkedveltebb tizenegy – mint nemzeti válogatott – azonban az étlap állandó szereplője lett.