2021-ben a járvány miatti lezárásokat sok helyen hosszabb-rövidebb ideig enyhítették, vagy akár meg is szüntették, így a járműforgalom jelentősen megugrott 2020-hoz képest. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a világ mely nagyvárosaiban volt az idén a legnehezebb közlekedni.

Az Inrix közlekedéselemző cég évről évre összeállítja, melyek a világ közlekedési szempontból legzsúfoltabb városai, azaz hol kerülhetünk a legnagyobb eséllyel dugóba – írja a Bloomberg nyomán a Világgazdaság.

A jelentés 50 ország több mint ezer városát vizsgálja, azonban csak olyan országokkal foglalkozik, ahol az Inrix rendelkezik adatlefedettséggel, így többek között olyan zsúfolt metropoliszok, mint Kairó, Lahore vagy Lagos, nem kerültek fel a listára.

A vizsgált szempontok szerint a legrosszabb közlekedéssel London rendelkezik, az Egyesült Királyság fővárosában kerülhetünk a legnagyobb eséllyel dugóba, egy év alatt akár 148 órát is eltölthetünk így. A brit főváros egy évvel korábban még a 16. helyen végzett.

Galériánkban az első 10 helyen álló településről egy-egy képpel megmutatjuk, hogy a nem túl előkelő listán mely városok követik Londont (a városnevek után a tavalyi helyezést, valamint az idén közlekedési dugóban eltöltött órák számát jelöltük):

Taxi a világ legzsúfoltabb városának számító Londonban, az Oxford streetenForrás: shutterstock

A rangsor legvégére, az ezredik helyre az Egyesült Államokban található Rockford került, ahol lényegében nulla az esélye annak, hogy dugóba keveredjen az ember.