Fennállásának egyik legsikeresebb évét zárja idén a Gránit Bank

Gránit Bank
Vágólapra másolva!
Fennállásának egyik legsikeresebb éve volt 2021 a digitális hazai pénzintézet, a Gránit Bank számára. Kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet kapott idén, és első alkalommal kapta meg a Superbrands védjegy használati jogát is. Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója kiváló üzleti eredményekről, és számos idén megvalósult új fejlesztésről számolt be az év első tíz hónapját értékelő online megtartott karácsonyi rendezvényen. A résztvevőket Varga Mihály pénzügyminiszter videóüzenetben köszöntette. Az Origo részt vett az ünnepi alkalmon.
Vágólapra másolva!

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója ünnepi beszédében a 11 éve fennálló pénzintézet egyik legsikeresebb évének nevezte 2021-et, annak ellenére, hogy a korábbi reményteli várakozásokkal szemben az idei évet még mindig a koronavírus-járvány határozta meg. Az elnök-vezérigazgató beszédében kiemelte: még az ilyen nehéz körülmények között is lehetőség van a növekedésre a leginkább adaptív vállalkozások számára, ahogy azt a Gránit Bank példája bizonyítja.

Digitalizáció, környezetvédelem, innováció és ügyfélélmény

"Ma már nem kérdés, hogy azok az üzleti modellek lesznek sikeresek, melyek a digitalizáció, a fenntarthatóság, és a minél magasabb ügyfélélmény biztosítására épülnek hosszú távon is" - emelte ki Hegedüs Éva, aki elmondta: a Gránit Bank pontosan ezekre az alapokra helyezi a lakosságnak és a vállalkozásoknak nyújtott gyors, személyre szabott szogáltatásait.

Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója egy korábbi felvételen Forrás: GRÁNIT Bank

Hegedüs Éva az év első tíz hónapjának főbb eredményeit ismertetve megköszönte a Bankszövetséggel illetve a kormányzattal való sikeres együttműködést, melyeknek szerepe volt az év eredményeinek elérésében. Az elnök-vezérigazgató az idei évről szólva elmondta, hogy a Gránit Bank mérlegfőösszege szeptember végén meghaladta a 650 milliárd forintot, miközben a hazai bankszenktor átlagához képest kétszer jobb költséghatékonysággal, és a szektorátlag 10 százalékos átlagát közel duplán felülmúló tőkearaányos eredményt tudott felmutatni.

"A Gránit Bank 11 év alatt a százszorosára nőtt, és a növekedési ütem általában gyorsabb volt a bankszektor átlagánál" - mondta Hegedüs Éva, példaként említve erre a lakossági betétarányban a 2020 szeptember hónapjától 2021 szeptember hónapjáig mért 24 százalékos növekedést.

- emelte ki Hegedüs Éva. Hozzátette, hogy bár ő és munkatársai nem az elismerésekért dolgoznak, de az elért eredményeiket külső szakértőik is elismeréssel méltatják, aminek valamennyien örülnek a banknál.

Hegedüs Éva kiemelkedő eredményként beszélt arról, hogy a korábban megszokott ügynöki munkától gyökeresen elszakadva, alapjaiban sikerült megújítaniuk a jelzáloghitel-felvételt, valamint egyedülálló fejlesztés biztosítja azt, hogy a lakáshitelt felvenni kívánók egyszerűen és gyorsan kapjanak világos képet a számukra elérhető állami támogatásokról is. A Gránit Otthon Kalkulátorral ugyanis az államilag támogatott hitelekre is elvégezhető a kalkuláció, miközben a hiteligénylési folyamat teljes egészében papírmentes marad, digitális okosnyomtatványokon bonyolítható - mutatta be az elnök-vezérigazgató.

Hegedüs Éva szólt arról, hogy a digitális innovációk mellett, a Gránit Bank elsőként vezette be a Mastercarddal közösen kialakított Öko Kalkulátort, amellyel az ügyfelek nyomon követhetik a bankkártyás költségekhez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét. Ezzel az ügyfelek is saját eszközt kapnak a környezetszennyezés mértékének mérsékléséhez.

A digitális működéssel mintegy 40 ezer tonna szén-dioxidot takarítottak meg eddig, és közel 600 tonna papírral kevesebbet kellett elhasználniuk

- emelte ki Hegedüs Éva. Kitért arra is: 2021-ben a Gránit Bank először kapta meg a Superbrands védjegyet, valamint a Digitális Jólét Program Kiemelkedő digitális hitelintézet minősítését is kiérdemelte.

Hegedüs Éva köszöntőjében kiemelte a kiemelkedő szakértelemmel bíró, agilis munkatársaik teljesítményét is, mint amik kellettek a sikerhez. Egyúttal szót ejtett arról is, hogy 2022-ben a Gránit Bank célja lesz a piaci részesedés növelése, a szolgáltatások bővíttése, valamint a konzervatív hitelezés folytatása, bízva abban, hogy jövőre magunk mögött lehet hagyni a koronavírus jelentette nehézségeket.

A Gránit Bank 11 éves fennállása alatt egyik legsikersebb évét zárja 2021-ben Forrás: Origo

Varga Mihály: Visszatértünk a járvány előtti növekedési pályára

Varga Mihály pénzügyminiszter videóüzenetben köszöntötte a Gránit Bank online ünnepéségnek résztvevőit. Beszédében kiemelte: tavaly, amikor még nem állt rendelkezésre vakcina sem, a legfontosabb célnak a kiszolgáltatott, nehéz helyzetben lévők védelmét, illetve a munkahelyek megóvását tartották. Abban a sikerben, hogy a magyar gazdaság az Európai Unió élmezőnyében haladva, mostanra visszatért a járvány előtti növekedési pályára, a bankszektornak is óriási szerep jutott. Varga MIhály szerint a szektor "stabilitásával és innovatív hozzáállással vállalt eben szerepet".

A pénzügyminiszter köszöntőjében külön kitért arra, hogy szavai szerint "válságkezelés nincs újító nélkül", ezzel összefüggésben pedig a 2021-es teljesítményét értékelve

nevezte a Gránit Bankot. Varga Mihály kiemelte a pénzintézet eredményeit a számos tekintetben egyedülálló digitális fejlesztések megvalósításában és a környezetvédelmi törekvésekben - külön említve a lebomló plaszikkártyák szerepét. A Gránit Bank elnök-vezérigazgatója mellett Varga Mihály is megköszönte a pénzintézet munkatársainak erőfeszítéseit az eredmények elérése érdekében.