Egy amerikai milliárdos megvette Mustang városát

2019 NBA Awards - Arrivals GettyImageRank3 NBA Pro Basketball People NBA California Barker Hangar PersonalityComplete NBA Awards PORTRAIT Basketball - Sport SPORT SMILING USA Celebrities HORIZONTAL média milliárdosok
SANTA MONICA, CALIFORNIA - JUNE 24: Mark Cuban attends the 2019 NBA Awards at Barker Hangar on June 24, 2019 in Santa Monica, California. Rich Fury/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember általában megelégszik azzal, ha van egy lakóingatlana, azonban a milliárdosok időnként sokkal nagyobb léptékben gondolkodnak. Az amerikai milliárdos, Mark Cuban például nemrég megvett egy egész texasi települést.
Vágólapra másolva!

A milliárdosok furcsa hóbortjai nem ismernek határokat. A legutóbbi különös eset Mark Cuban amerikai milliárdosé, aki nemrég megvásárolta a texasi Mustang nevű települést. Noha az nem nyilvános, hogy Cuban pontosan mennyit fizetett a kisvárosért, de korábban 2 millió dollár (nagyjából 640 millió forint) volt a meghirdetett ára – írja a The Richest.

Cuban egyébként a Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosa és a becsült vagyona 4,5 milliárd dollár, vagyis a 2 millió körüli összeg szinte aprópénz az üzletembernek.

A Mustang nevű település 77 hektáron terül el, a lakossága pedig mindössze 23 fő. Az 1973-ban alapított kisváros különlegessége, hogy az egyik olyan település volt, ahol lehetett alkoholt vásárolni abban az időszakban, amikor a térségében általános alkoholtilalom volt érvényben.

Mark Cuban megvásárolt egy egész texasi települést Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Az 1990-es években azonban a település egyre nehezebb helyzetbe került, amikor Navarro megyében lazítottak az alkoholforgalmazási szabályokon. Vagyis a környező városokból már nem volt értelme Mustangba utazni az alkoholért.

Kép a városról:

A kisvárost még 2017-ben dobták piacra, akkor 4 millió dollárért, azonban az ár később lecsökkent 2 millióra. Vagyis nem valószínű, hogy Cuban ennél sokkal többet fizetett érte.

Az Egyesült Államokban egyáltalán nem ritka, hogy teljes településeket hirdetnek eladásra a nyílt ingatlanpiacon.

A Mustang városát eladásra kínáló tábláról készített felvétel:

A múlt hónapban például egy Új-Mexikóban található, Fort Wintergate nevű települést kezdték eladásra kínálni, 11 millió dollárért.