Pályázatot írt ki a Zöld Követ Egyesület környezetvédelmi ötletekre

ösztöndíj gyakornoki program külföld környezetvédelem
A külföldön szerzett tapasztalat mindig kincset ér, hiszen jól mutat az önéletrajzban és a gyakorlat jól hasznosítható a munkaerőpiacon. Ezúttal két ösztöndíj lehetőséget hoztunk nektek, nem érdemes lemaradni róluk!
Vágólapra másolva!
Pályázatot írt ki környezetvédelmi ötletekre a Zöld Követ Egyesület 18 és 25 év közötti, a felsőoktatásban tanuló diákoknak.
Vágólapra másolva!

A 2,3 millió forint összdíjazású országos ösztöndíjpályázatra innovatív, kreatív ötleteket várnak a környezetvédelem témakörében - mondta el Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke a pályázatot meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Planet Z Ötletpályázatra 2022. február 25-ig lehet jelentkezni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban.

Képünk illusztráció Fotó / 123RF

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára emlékeztetett: október elején indult a zöldügyekről szóló konzultáció, az országjárás részeként eddig 17 egyetemet látogattak meg, a 18. állomás pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Fontosnak nevezte, hogy a klímaváltozásról és a kormányzati akciókról megfelelő konzultációt folytassanak le, megvitassák a klímavédelemmel kapcsolatos intézkedéseket a hallgatókkal, mivel szeretnének visszajelzéseket kapni az elindított programok elfogadottságáról és ötleteket is szeretnének gyűjteni.

Kiemelte:

a cél a 2050-es klímasemlegesség, amelyet az Országgyűlés tavaly törvényben rögzített.


Addig fontos konkrét lépéseket tenni, de lényeges, hogy ne csak a kormányzatnak legyenek elképzelései, hanem az intézkedésben vegyenek részt a megyék, a városok, az állampolgárok, az egyének is. Ezért is működnek szorosan együtt az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel is - tette hozzá Steiner Attila.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke közölte: az ötleteket szeretnék gyakorlattá tenni, ezért összekötnék a fiatalokat állami szervekkel, cégekkel, önkormányzatokkal.

Az ösztöndíjjal együtt mentorprogram is indul, amelynek résztvevői támogatják majd a fiatalokat ötleteik megvalósításában.

A kezdeményezés mellé állt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is. Az együttműködésben a partnervállalkozások megismerkedhetnek a fiatalok gondolataival, kezdeményezéseivel, a fiatalok pedig olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, amely segíti őket a fejlődésben, termékfejlesztésben.

A Planet Z Ötletpályázatra egyrészt üzleti vállalkozássá formálható ötleteket várnak, másrészt minden olyan kezdeményezést szívesen látnak, amely a társadalmi összefogásra, közösségépítésre fókuszál.

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatók a Planet Z honlapján, a pályázati kiírásban.