A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése felhíváson 3 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el, amelyből fejleszt - közölte az ügynökség az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló felhívás célja a Duna és a Tisza folyók magyarországi szakasza szabadvízi strandjainak, valamint a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyeinek fenntartható fejlesztése az üzemeltetés körülményeinek javításával, a turisztikai vonzerő és a versenyképesség növelésével.

Közölték: a strandok fejlesztését Magyarország kormánya a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. együttműködésével valósítja meg, a strandok tulajdonosai és fenntartói a cégen keresztül jutnak támogatáshoz.

Balatonfenyves strand (illusztráció)Fotó: Hirling Bálint - Origo

A 3 milliárd forint európai uniós forrásból az a strandpályázat lesz támogatható, amely a pályázati elvárásoknak megfelelő fejlesztést tűz ki célul, és a természetes fürdőhelyek országos hálózatába is bekapcsolódik. A szabadvízi strandok továbbtámogatását célzó Strandfejlesztés 2021 című pályázati felhívás - amely a Széchenyi 2020 programban valósul meg - a kisfaludyprogram.hu honlapon olvasható. Pályázatot benyújtani 2021. december 16-ig, postai úton lehet.