Alkoholhiány lehet az ünnepekkor a világ legrészegebb országában

happy male friends drinking beer at bar or pub Pub Social Gathering Leisure Activity Beer Bottle Men Males Group Of People Bachelor Young Adult Smiling Talking Sitting Drinking Embracing Holding Customer Fun Southern European Descent Latin American and Hi
people, leisure, friendship and bachelor party concept - happy male friends drinking bottled beer and talking at bar or pub
Vágólapra másolva!
A kutatások szerint Ausztrália a világ „legrészegebb országa", ám idén karácsonykor érezhető alkoholhiány lehet. Az állam két legnagyobb sörfőzdéje ugyanis közölte, csökkentenie kell a termelését.
Vágólapra másolva!

Komoly alkoholhiány alakulhat ki idén karácsonykor Ausztráliában, ahol az ország két legnagyobb sörfőzdéje jelezte, csúszások vannak az ellátási láncban, és vissza kell fogniuk a termelésüket. A Lion és a Carlton & United gyárt jó néhányat a szigetország legnépszerűbb sörei közül – írja az RT.com.

A sörhiány pedig különösen fájó lehet Ausztráliában, amely a 2021-es Global Drug Survey nevű felmérés szerint - lakói magatartása alapján - a világ legrészegesebb országának számít.

Ez azt jelenti, hogy az ausztrálok átlagosan 26-szor rúgnak be egy évben, vagyis egy átlag ausztrál felnőtt havonta kétszer lerészegedik.

Sörhiány lehet idén karácsonykor Ausztráliában Forrás: Getty Images/iStockphoto/lev dolgachov/Lev Dolgachov

A sörfőzdék számára most komoly problémát jelent a szállítmányozáshoz szükséges fa raklapok országos hiánya, ami miatt a Lion már csökkentette a termelését, és most elsődlegesen a legnépszerűbb márkájára koncentrál. A vállalat a Bloombergnek jelezte, igyekeznek alternatívát találni a fa raklapok helyett, amíg tart a hiány, és mindent megtesznek, hogy a lehető legjobban kiszolgálják a fogyasztókat.

Közben a másik nagyvállalat, a Carlton & United a mexikói gyártmányú Corona sör szállítmányozásával kapcsolatos problémákról számolt be.

A társaság szóvivője jelezte, a hiány miatt "méltányosan" próbálják majd szétosztani a söröket az országban a kiskereskedők között.

A helyzet ráadásul olyannyira súlyos, hogy a kiskereskedelmi láncok akár a sörvásárlás korlátozását is kilátásba helyezhetik. Mindazonáltal reményteli az ausztrál sörrajongók számára, hogy az ország sörkínálatának jelentős részét belföldön termelik, így ezek a márkák kevésbé szenvedik meg a nemzetközi beszállítói láncok akadozását.