Kiderült ki lett az Év embere a Time magazinnál

Elon Musk Tesla Bot robot
Vágólapra másolva!
A SpaceX és a Tesla alapító-vezérigazgatója, Elon Musk lett a Time magazinban a 2021-es Év embere cím birtokosa. A magazin ítészeinek véleménye szerint a most 50 éves Musk egyszerre "bohóc, zseni, élenjáró, látnok, iparmágnás és showman".
Vágólapra másolva!

A magazin a döntés bejelentését kísérő indoklásban kitért rá, hogy Elon Musk idén egyben a világ leggazdagabb emberévé is vált, nettó 250 millárd dollár értékű vagyonával. A Time döntnökei szerint Musk űripari cége, a rakétáiról ismert SpaceX maga mögé utasította a nagy konkurens Boeing-et és a többi riválisát az "Amerika űrhajózási jövőjéért folyatott küzdelemben", míg másik vállalata, az elektromos autókat gyártó Tesla, a piac vezető szereplője, 1 ezer milliárd dollár körüli piaci értékkel.

A külön vállalkozót a Time magazin sajátos módon "Thomas Edison, PT Barnum, Andrew Carnegie és a Watchmen [egy kultikus képregényszéria] Doctor Manhattan nevű karakterének őrült hibridjeként" jellemezte. A lapnál kiemelték továbbá, hogy Musk vállalkozásai és ismertsége révén szinte egy-egy apró mozdulatával vagy megnyilvánulásával is jelentős hatást tud gyakorolni a tőzsdékre - ahogy erre volt is példa -, és az említettek mellett más iparágakban is fontos szereplő, például a kriptovaluák, a robotika, vagy a napenergia hasznosításának világában. A bírálók külön kiemelték Musk humorérzékét, mely elég sajátos, amit a Twitteren található számos bejegyzése igazol.

Az olvasók egy része támogatólag nyilvánult meg a Time döntésével kapcsolatban az egyes online közösségi felületeken, sokan viszont nem értenek egyet azzal. Rengetegen írják: az Év embere elismerést Britney Spears-nek kellett volna kapnia, aki hosszas küzdelem után nyerte vissza szabadságát, miután sokáig a bíróság által kijelölt apja gyámsága alatt állt - írja az RT.