Újabb fontos sikert ért el egy erdélyi pincészet a pezsgő-világbajnokságon

Ha szilveszter, akkor pezsgő - Egy kis pezsgőtörténelem
Vágólapra másolva!
Pár héttel az október végi sztenderd megmérettetés után kihirdették a londoni Pezsgővilágbajnokság (CSWWC) trófea minősítésű díjazottjait is. A pezsgővilág legjelentősebb versenyén a magyar befektetők tulajdonában álló, erdélyi Kárásztelek Pezsgőpincészet összesen négy Csoportelső (Best in Class) díjat szerzett, ebből egyet a Carassia Rosé Brut tételükkel, amellyel most kiérdemelték a Nemzeti Bajnok (National Champion) trófeát és a zsűri különdíját (Chairman's Trophy) is.
Vágólapra másolva!

Nagy meglepetés volt a Kárásztelek Pezsgőpincészet életében, amikor Carassia Rosé Brut pezsgőjük idén októberben először nyert aranyérmet a Pezsgővilágbajnokságon. Azonban a kimagasló 2018-as évjárat alapboraiból készült pezsgő a verseny második és harmadik körös zsűrizésen is várakozásokon felül teljesített. Összesen három címet szerzett a pincészetnek, köztük a Világbajnokság három legrangosabb díjának egyikét, a Chairman Trophy-t, azaz a zsűri elnökének, Tom Stevensonnak a különdíját.

Tom Stevenson indoklása szerint:

A rozé tétel továbbá idén megszerezte a második (romániai) Nemzeti Bajnok címet is a pincészetnek, valamint csoportelső lett, mint a legjobb hazai NV Rosé.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Carassia Rosé Brut mellett a pincészet további két tétele a Carassia Blanc de Blancs Brut Magnum és a Carassia Classic Brut Magnum is kiválóan szerepelt a Világbajnokságon. A két aranyérmes magnum tétel közül a Carassia Blanc de Blancs Magnum két csoportelső különdíjat szerzett, a legjobb hazai magnum, és a legjobb hazai Blanc de Blancs kategóriákban.

A Carassia Classic Magnum csoportelsőségét pedig a legjobb hazai tradicionális pezsgő alapfajtákból készült házasításként nyerte el.

A Pezsgővilágbajnokságon összesen 7 darab Világbajnoki, egy Supreme World Champion, egy Év Pezsgőpincészete, egy Rising Star díj, egy Chairman's Trophy, valamint 12 darab Nemzeti Bajnoki cím került kiosztásra a pincészetek között. A Világbajnokság idei teljes éremtáblázata itt olvasható.