Egyszerre két terméke is rangos elismerést kapott az Alföldi Tej Kft.-nek. A Magyar márka alatt forgalmazott trappista guriga sajt és natúr joghurt is megkapta a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer, azaz a KMÉ egy olyan összetett szempontrendszerrel és komplex vizsgálati rendszerrel rendelkező védjegy, amely utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére, miközben a gyártási folyamathoz kapcsolódó fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartja. A védjegyrendszer abban segíti a vásárlót, hogy mindig kiemelkedő minőségű és biztonságos élelmiszereket emeljen le a boltok polcairól, mivel a KMÉ a minőség garanciája.  

A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyForrás: Helga

A KMÉ-védjegyet az Agrárminisztérium, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, valamint a Szent István Egyetem delegáltjaiból álló bizottság javaslata alapján ítélte oda a Védjegyjogosult a gyártási folyamat és helyszíni ellenőrzések után.

A kizárólag magyar tejből készülő, garantáltan négy hétig érlelt, Magyar márka alatt forgalmazott trappista sajt ízével, állagával nem csupán a vásárlókat győzte meg, hanem a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület vaktesztjének kóstolóit is, hiszen mind a guriga, mind a szeletelt sajt első helyen végzett az összehasonlító teszten. 

A Magyar trappista sajtForrás: Alföldi Tej

A KMÉ minősítés megerősíti a gyártás magas minőségét és az eddigi eredményeket, hiszen jelenleg ez az egyetlen, Magyarországon kapható trappista sajt, amely elnyerte a KMÉ védjegyet.

A szintén Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel rendelkező, többféle poharas kiszerelésben is elérhető Magyar natúr joghurt 140 grammos és 330 grammos csomagolásban vásárolható meg.

A Magyar joghurtForrás: Alföldi Tej Kft

Az Alföldi Tej Kft. termékei országszerte mintegy 8000 üzletben elérhetők: a Magyar trappista sajtja az Auchan, a CBA, a COOP, a Metro, a Reál és a Spar üzleteiben kapható, míg a Magyar natúr joghurt országszerte az Auchan, a Metro, a Spar, a Tesco, a CBA, a COOP és a Reál üzletekben vásárolható meg, áll a közleményben.