Ebben az amerikai államban található a legtöbb gyorsétterem

Shake Shack Raises Prices For Upcoming IPO GettyImageRank3 FOOD Business FINANCE HORIZONTAL USA RESTAURANT Illinois Chicago - Illinois French Fries Cheeseburger Prepared Potato Photography FAST FOOD HAMBURGER 2015 Shake Shack SANDWICH ILLUSTRATION ECONOMY
Ez még hagyományos hamburger
Vágólapra másolva!
A gyorsétteremláncok kiemelkedően sok üzletet működtetnek az Egyesült Államokban. Egy kutatás megnézte, melyik államban található lakosságarányosan a legtöbb ilyen étterem.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok hosszú ideje híres arról, hogy az országban kiemelkedően sok gyorsétteremlánc üzemel, számos étteremmel. Az USA-ban összesen közel 200 ezer gyorsétterem található, és csak McDonald'sból 13 ezer, Pizza Hutból pedig 6700 üzemel.

A szektor pedig hatalmas üzleti lehetőséget is jelent az országban.

A McDonald's tavalyi bevétele több mint 19 milliárd dollár volt, a piaci értéke pedig megközelítette a 200 milliárd dollárt

– írja a 24/7 Wall St.

Az egyes gyorséttermek száma azonban nagyon különbözik, ha államok szerint bontjuk le őket. Az nem meglepő, hogy az abszolút szám alapján a legtöbb étterem a legnépesebb államokban található. Ha azonban 100 ezer főre vetítve vizsgáljuk a gyorséttermek relatív számát, akkor már érdekesebb az eredmény.

Egy friss összesítés megnézte, melyik államban található, lakosságarányosan, a legtöbb gyorsétterem, és ehhez az alábbi top10 lánc üzleteit vették figyelembe: Subway, Starbucks, McDonald's, Dunkin', Burger King, Taco Bell, Dominos, Wendy's, KFC, Dairy Queen.

Az összesítés szerint pedig Hawaii rendelkezik a legtöbb gyorsétteremmel.

Az államban 1380 étterem működik, de mivel az összlakossága nem éri el a 1,5 millió főt sem, így 100 ezer lakosra 97,5 gyorsétterem jut.

A gyorséttermek abszolút számának tekintetében egyébként Hawaii a 13. helyre futott be.

A relatív szám alapján ezüstérmes New York állam viszont már abszolút értéken is előkelő helyet foglal el az országos rangsorban. Az államban 17.956 gyorsétterem található, vagyis 100 ezer lakosra 92,3 étterem jut – az állam összlakossága közel 20 millió fő. New York állam azonban az éttermek abszolút száma alapján is az országos 3. helyet érte el.