Novemberben Magyarországon volt a legalacsonyabb a földgáz ára Európában

földgáz, gázfogyasztás, gáz, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint novemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb, a villamos energiáért pedig a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették - közölte az MEKH az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Ismertették,

2021 novemberében Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,86 eurócent volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb.

A MEKH vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók által fizetendő villamosenergia átlagára novemberben 10,58 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Azt írták, Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, így a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben.

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi ár-összehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be.

A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint novemberben is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhattak a magyar lakossági fogyasztók.