Újra lehet kriptovalutával fizetni a Teslánál

Tesla, Elon Musk
LOS ANGELES, CA - MAY 01: Tesla founder Elon Musk attends the launch party for the Tesla Roadster, the world's first highway-capable all electric car available in the United States, at the Tesla Flagship Store on May 1, 2008 in Los Angeles, California. (Photo by Vince Bucci/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem ez az első eset, hogy Elon Musk tweetjei hatással vannak a kriptopiacra. A milliárdos üzletember, akit a Time magazin 2021-ben az év emberének választott, ezúttal a dogecoin értékén lökött egy jókorát egy, a közösségimédia-csatornáján elcsepegtetett hírmorzsával.
Vágólapra másolva!

Nem sok ember képes arra, hogy a Twitteren keresztül úgy manipulálja a tőzsdét, mint Elon Musk.

Miután posztjában azt írta, hogy elektromos autókat gyártó cége, a Tesla bizonyos árukért elfogadja fizetésképpen a dogecoin kriptovalutát, egyből hatalmasat ugrott a Shiba Inu mémek által ihletett token ára.

Elon Musk Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Vince Bucci

Elon Musk, aki a PayPal társalapítójaként szerezte vagyonát, mára pedig a The SpaceX és Tesla vezérigazgatója, egy nappal korábban a Time magazinnak adott interjújában a dogecoint tranzakciókra jobban alkalmasnak nevezte, mint a bitcoint.

A kriptopiac gyorsan reagált a hírre, a bitcoin árfolyama megugrott, a dogecoin pedig 33 százalékot emelkedett.

A mém token árának emelkedése másnap is folytatódott, különösen miután Musk posztja megjelent, azok Tesla szalonokban történő elfogadásáról.

Sokan már valódi milliomosok lettek a viccnek induló kriptovalutából Forrás: Wikimedia Commons / DealDrop.com

Egyébiránt nem ez az első alkalom, hogy Musk támogatja az eredetileg viccnek indult dogecoin elterjedését, annak dacára, hogy a 2013-ban kutyás mémből alkotott token a befektetési szakemberek többsége szerint egyértelműen egy spekulatív buborék, és a nagy intézményi szereplők - hivatalosan legalábbis - igyekeznek távolságot tartani az eszköztől.