Diákhitel Központ: Továbbra is marad az alacsony kamat és a kamatmentesség a diákhiteleknél

diákhitel egyetem tanulók  diák
49273328 - diversity teamwork brainstorming meeting university concept
Vágólapra másolva!
A Diákhitel Központ döntése alapján továbbra is kamatmentesen igényelhető a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Emellett a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére változatlanul az eddigi legalacsonyabb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a Diákhitel1 - tájékoztatott Magyar Péter vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

A kormány döntése alapján tanulmányi hónaponként a szabad felhasználású Diákhitel1 akár 150 ezer forintig is igényelhető havonta, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók. A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, csakúgy, mint a felsőoktatásban és struktúraváltó képzéseknél felvehető kamatmentes Diákhitel Plusz.

A bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek és a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik.

Illusztráció Forrás: 123rf

A diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra.

Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Alig három év alatt 6.500 édesanyának tudtuk ezen kedvezményeknek köszönhetően több mint 6 milliárd forint értékben elengedni a tartozását - derült ki a Diákhitel közleményéből.

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt igénylésszám azt mutatja, hogy érdemi segítséget jelentenek a Diákhitel Központ által kínált hitelkonstrukciók a hallgatóknak - hangsúlyozta Magyar Péter vezérigazgató.