Az OPUS Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről. Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa&Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park - olvasható az akvizícióról kiadott közleményben.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Hunguest Hotels: a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a társaság tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez.

A négycsillagos Hotel Eger & Park szállodaForrás: Hunguest Hotels

Idén nagyot léptünk előre az egységes termékkínálat kialakításának terén: portfóliótisztítást hajtottunk végre, szállodaüzemeltetési koncessziót nyertünk el Kaposváron és megvásároljuk Eger legnagyobb szállodáját. Ezzel egy időben Magyarország történelmének legnagyobb szállodafelújítási programját menedzseljük, a következő fél évben több mint 400 korszerűsített szobát adunk át vendégeink részére."– mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagymúltú fürdővárosok előzik meg. A borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost mind belföldön, mind külföldön egyaránt.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (melyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1.600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg. A tranzakció a jövő év elején zárulhat.