A gyémánt már ősidők óta az egyik legkeresettebb drágakő, amely szépsége, majd ipari felhasználási lehetőségei miatt, töretlen népszerűségnek örvend a világ minden pontján. Kitermelése meglehetően bonyolult és időigényes eljárás. A gyémánt értékét tulajdonságain kívül az aktuális kereslet és kínálat is meghatározza, így egyes kövek árai között több millió dolláros különbség is lehet. Galériánkban képekkel bemutatjuk a világ 8 legdrágább gyémántját.

A drágakövet az ógörög nyelvben adamasz néven ismerték, ami „legyőzhetetlent" jelent. Elnevezése abból fakadhat, hogy a gyémánt a természetben előforduló számos más ásvány keménységét messze felülmúlja, ebből adódóan csak saját porával csiszolható.

Egy gyémánt értéktét négy különböző tulajdonsága határozza meg: a színe, a tisztasága, a tömege karátban, illetve a csiszoltsága. A gyémántkitermelés munkaigényes folyamat, amely főleg Oroszországban, Botswanában, Ausztráliában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Dél-afrikai Köztársaságban, illetve Kanadában zajlik, ezek a világ elsődleges gyémántszállító országia. A nyers ásványt piacra kerülése előtt még vágják és polírozzák is.

A cikkünkben összegyűjtött ranglista szereplőit olyan weboldalak segítségével állítottuk össze, mint a Just Richest, a FancyOdds, illetve a LuxuryColumnist. Bemutatjuk a világ 8 legdrágább gyémántját, amelyeknek értéke szinte felbecsülhetetlen.

A képre kattintva megnyílik a galéria, amelyből megtudhatja, melyek a legértékesebb gyémántok a világotn

A képre kattintva megnyílik a galéria!Forrás: Shutterstock