Ezek a legsikeresebb karácsonyi dalok!

Global Icon Mariah Carey Announces Mariah Carey Christmas Factory During The Grand Opening Of Sugar Factory American Brasserie In Seattle GettyImageRank2 ENTERTAINMENT Mariah Carey musician pop SINGER Arts Culture and Entertainment Celebrities
BELLEVUE, WA - SEPTEMBER 06: Global Icon Mariah Carey Announces Mariah Carey Christmas Factory During The Grand Opening Of Sugar Factory American Brasserie on September 6, 2017 in Bellevue, Washington. Mat Hayward/Getty Images for Sugar Factory American Brasserie/AFP
Vágólapra másolva!
Az ünnepi hangulatnak a finoman illatozó bejgli mellett a fülbemászó karácsonyi dallamok is elengedhetetlen kellékei. Nem véletlen tehát, hogy évről évre zenészek ezrei próbálják megalkotni a legerősebb decemberi slágereket, vagy épp újrahangolni a klasszikusokat. De vajon melyek a milliók által ismert zeneszámok között a legjobban fogyók?
Vágólapra másolva!

A most következő összeállításunkban azokat a művészeket gyűjtöttük össze, akiknek sikerült nem csupán egy szezonra szólói karácsonyi slágerről gondoskodniuk, de az eladott lemezekből egycsapásra a saját meggazdagodásukról is. Bing Crosbytól Justin Bieberig olyan zenészek dalait gyűjtöttük csokorba, amelyekből az évek alatt több millió példányt adtak el kislemez formájában, illetve töltöttek le az ünnepi lázban égő zenekedvelők a világhálóról.

Elvis Presley: Blue Christmas

A rock királyának örökzöld dala 1999-ben az első karácsonyi dal volt, amely kizárólag a fizikai eladások alapján elérte az 1 millió eladott példány, azaz a platina státuszt.

Brenda Lee: Rockin' Around the Christmas Tree

Az 1958-ban debütált számát a becslések szerint több mint egymillióan töltötték le 2016-ig, és 25 millió példányban adták el.

Pentatonix: Mary did you know

A Pentatonix: Mary did you know című dalfeldolgozása 2018 februárjában kapott platina minősítést.

Do You Want to Build a Snowman? - betétdal

A Frozen mese (magyarul: Jégvarázs) dala, a Do You Want to Build a Snowman? platinalemez lett és mára közel 2 millió letöltést ért el.

Justin Bieber: Mistletoe

A népszerű előadó dala már 2015-ben multi-platina státuszt szerzett, azaz 2 millió példányt értékesítettek belőle.

Kérjük, lapozzon! Cikkünk további fantasztikus örökzöldekkel folytatódik!