A gasztronómiai alkotás egy brooklyni fagylaltműhelyből származik,
az új terméket, amely a Let the Dogs Out! fantázianevet kapta, a függetlenség napjára készítették.
A fagylalt megőrizte állagát, és a krémet kis hot-dog darabkák teszik pikánssá. Bár elsőre kissé furcsának tűnhet a fúzió, meglehetősen ízléses és finom lett a végeredmény. Az étteremkritikusok szerint akár az idei nyár közönségkedvence is lehet a gasztroköltemény.
A hot-dog marhahúsból készül, és karamellizálva kerül a vaníliás alapú fagylaltkrémbe, ezért inkább édesnek, mint sósnak mondható. Akik kóstolták, ropogósnak és zamatosnak írták le. Vannak, akik azért kedvelik különösen, mert pont a két kedvenc ételük talált egymásra egy tölcsérben. Az amerikai trend hamarosan az európai fagyiárusok kínálatába is bekerülhet.