Egy egész kontinens tányérra kerül egy vállalkozó-mesterséf különleges éttermében

meza malonga restaurant Horizontal
30-year-old Congolese chef Dieuveil Malonga Malonga poses as he holds some freshly cut spices from the spices garden in Nyamata area, used as food preparation for his restaurant "Meza Malonga" in Rwanda's capital Kigali on October 27, 2021. - Congolese chef Dieuveil Malonga learned his craft in Europe's top restaurants, but says he owes his success to grandmothers across Africa, who passed on the gastronomic secrets that make up the Afro-fusion cuisine he is now celebrated for. (Photo by Simon MAINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A különleges ötlettel előálló vendéglátóhely tányérjain szinte az afrikai konyhaművészet egésze ötvöződik. A részletekről az Africanews számolt be.
Vágólapra másolva!

A paprika például Nigériából, más zöldségek a ruandai Musanze-ból, a gyümölcsök egy része pedig Szenegálból érkezik. A tányérra kerülő ételek mindegyike az afrikai országok helyi hagyományait és az ott élő emberek történetét meséli el, legalábbis ez a célja az éttermet alapító, díjnyertes, kongói séfnek.

A mindössze 30 éves Dieuveil Malonga szerint a missziója, hogy

Bevallása szerint nem pusztán összekeveri a hozzávalókat és átformálja a híres recepteket, hanem új ételeket készít.

A Meza Malonga konyhája Forrás: AFP/Simon Maina

A kongói vállalkozó céljához hűen egy nemzetközi konyhai brigáddal dolgozik. A Meza Malongában többek közt ruandai, burundi, ugandai és tanzániai szakácsok is dolgoznak.

A képen a 30 éves kongói séf, Dieuveil Malonga látható a Ruanda fővárosában, Kigaliban található éttermében. A séf Európa legjobb konyháiban tanulta ki a mesterséget, de azt mondja, igazi sikerét a "nagymamáknak" köszönheti, akik továbbadták a titkos afrikai recepteket, amelyet az afro-fúziós éttermében továbbfejlesztett. Forrás: AFP/Simon Maina

A mára nagy nemzetközi hírnévre is szert tett Meza Malongába ellátogatva a receptek eklektikus gyűjteménye a séf szerint, lehetőséget ad egy 54 afrikai országon átívelő igazi, gasztronómiai utazásra.