Koronavírus-fertőzéssel lábadozik Richard Branson

Richard Brenson a világűr peremén
Világűr, 2021. július 12. A Virigin Galactic brit-amerikai űrrepülési vállalat által közreadott, videofelvételről készített kép Richard Branson angol milliárdosról (b) a Virgin Galactic Unity22 űrjárművének fedélzetén, amint társaival megtapasztalja a súlytalanságot 2021. július 11-én. Az űrhajó elérte a világűrt a sivatag felett nagyjából 85,3 kilométeres magasságban, a fedélzetén tartózkodó hat fő néhány percig érezte a súlytalanságot, majd az űrjármű siklásban visszatért az űrkikötőbe. Az egész út a felszállástól a landolásig nagyjából egy órán át tartott. MTI/EPA/VIRGIN GALACTIC
Vágólapra másolva!
A brit milliárdos vállalkozó Richard Branson online közleményt adott ki arról, hogy feleségével és más családtagjaival, illetve néhány közeli barátjukkal együtt épp a koronavírus enyhe lefolyású fertőzéséből lábadoznak, miután mindannyiuknak pozitív lett a tesztje a vírus omikron-variánsára.
Vágólapra másolva!

A nemrégiben űrutazóvá is avanzsált Branson Twitter-csatornáján azt írta, többedmagával kapta el az omikront, ám a korábban felvett oltásoknak hála, a fertőzést enyhe tünetekkel vészelték, illetve vészelik át - számol be a Reuters.

A milliárdos vállalkozó egyúttal a védőoltások felvételének fontosságát hangsúlyozta bejegyzésében. Ennek keretében azt kérte mindenkitől, aki már korábban megkapta valamelyik vakcinát, hogy vegye fel a protokoll szerinti emlékeztető oltást is.