Ashton Kutcher és Wilmer Valderrama 2007-ben nyitotta meg a Dolce Enoteca e Ristorante nevű "intim olasz éttermet" Atlantában, ami összességében nagy kedveltségnek örvendett idővel. Különlegessége abban rejlett, hogy ide számtalan híresség járt kikapcsolódni, egy idő után azonban megunták az emberek, 2012-ben be is zárt.

A Született feleségek sztárja, Eva Longoria 2012-ben nyitotta meg SHe nevű előkelő steakhouse éttermét Las Vegasban. A nőkre összpontosító étteremben kisebb steakeket szolgáltak fel a vendégkörnek, és a desszertmenühöz pici tükröket adtak, így a hölgyek étkezés után megigazíthatták sminkjeiket. A színésznő azt hitte, hogy mivel annak a városnak egyik bevásárlóközpontjában nyitotta meg éttermét, ahova az emberek pénzt költeni és kikapcsolódni jönnek, ez garantálja a sikert. Kevesebb mint két évvel később azonban a steakhouse-t bezárták, miután az egészségügyi ellenőrök 32 egészségügyi szabálysértést fedeztek fel, főként az élelmiszerek nem megfelelő hőmérsékleten történő tárolása miatt.

Bár Jennifer Lopez a New York-i Bronxban született és nőtt fel, valójában Puerto Ricó-i származású. Előbb zenei előadóként vált ismertté, majd Hollywood egyik legünnepeltebb színésznője lett. De mint a legtöbb más híresség, aki a filmeken és a zenén kívül másban is szívesen hagyna nyomot, 2002-ben ő is megnyitotta saját éttermét. A Madre's, ami spanyolul annyit tesz, "anya", kubai és Puerto Ricó-i tematikájú volt, és a konyha középpontjában azok az ételek álltak, amelyeket gyerekkorában fogyasztott. Hat évvel később, 2008-ban, számos negatív étel- és szolgáltatáskritikát követően, a sztár végül bezárta a Madre's-t.

A Madre's étteremForrás: Getty Images/Robert Mora

Christy Turlington, Claudia Schiffer, Elle MacPherson és Naomi Campbell szupermodellek 1995-ben a New York-i Rockefeller Plazán nyitották meg a Fashion Cafe éttermet. Az emberek azonban egyszerűen nem hitték el, hogy ezek a hírességek valaha is megeszik a fish and chips-et, a csirkeszárnyat vagy a steaket. A tematikus étterem emiatt néhány év után bezárt.

A Fashion Café megnyitójánForrás: AFP/Bob Strong

A Nyla, Britney Spears elegáns, cajun ihletésű étterme Manhattan belvárosában, a leghíresebb példa a sikertelen sztáréttermekre. A popsztár 2002 márciusában nyitotta meg a Dylan Hotelben a hazája, Louisiana állam által inspirált lounge éttermet, amely azonban hamar eladósodott. Spears mindössze nyolc hónappal később kifarolt a Nylából, amelyből egy olasz étterem lett. Nem sokkal később be is zárt.

Britney Spears Nyla éttermeForrás: Msn.com

A popsztár Justin Timberlake társtulajdonos volt egy 2006-ban Manhattenben, a First Avenue és az 50. utca sarkán megnyílt Destino étteremben. Nemcsak kivételes olasz konyhája, hanem csodálatos hangulata miatt is kedvelték. Számos közszereplő is megfordult itt, például Bill Cosby és az egykori baseballjátékos Carlos Beltran. Az étterem szerencséje azonban 2013 nyarán véget ért, amikor a létesítmény feletti vízvezeték problémák miatt a szennyvíz szivárogni kezdett az étterem falain lefelé, és a helyiségekre. Ez nem egyszer, hanem kétszer történt meg, és penészfertőzéshez is vezetett. Emiatt a Destino 2013-ban bezárt.

Justin Timberlake kedvenc étele a linguini tészta homárralForrás: Honest Cooking

A Total Recall színésznője, Jessica Biel azon kívül, hogy tehetséges színésznő, ambiciózus vendéglős is, akinek nem mindennapi ötletei vannak. 2016-ban Biel partnerként beszállt az Au Fudge projektbe, amely a keményen dolgozó szülőket és gyermekeiket kiszolgáló étterem Los Angelesben. Az Au Fudge mellett létrehoztak egy tábort is, ahol a gyerekek művészeti, tudományos, karate, balett és játékórákon vehettek részt. 2017-ben azonban az Au Fudge vezetőit az alkalmazottak megvádolták azzal, hogy elsikkasztottak több mint 430.000 dollár borravalót, és megtagadták tőlük az étkezést és a pihenőidőt, mindezekért pedig 1 millió dollárra perelték a munkaadóikat. 2018-ra Biel bejelentette, hogy az étterem bezár.

Jessica Biel az Au Fudge étterem megnyitójánForrás: Getty Images/Mike Windle

A filmrendező, producer és forgatókönyvíró Steven Spielberg, aki olyan kiemelkedő filmeket jegyez, mint a Cápa, az E.T., a Jurassic Park, Indiana Jones-filmek, a Vissza a jövőbe trilógia, szintén meglátta a vendéglátásban rejlő fantasztikus és kihagyhatatlan lehetőségeket, így 1994-ben Los Angeles-ben megnyitotta a Dive! ínyenc tengeralattjárós szendvicséttermet. A sikerességét mutathatja, hogy egy évvel később Las Vegasban is fogadta vendégeit. Az étterem különlegességére már a neve is utal: a vendégekben azt az érzetet szerették volna kelteni, mintha egy tengeralattjáróban étkeznének. Az elmaradt jelentős haszon és a gyenge eladások miatt végül az étterem pár évvel később bezárt.

A Dive! étteremForrás: Getty Images/Jason Kirk

A Pastamania!, amely 1995-ben, a munka ünnepének hétvégéjén nyílt meg a minnesotai Mall of America bevásárlóközpontban, Hulk Hogan tulajdona volt.

 Az étterem reklámjai a pankrátort és színészt sárga ruhába öltözve, szakácskalapban, egy tányér spagettivel a kezében mutatták. Azonban hiába a sok reklám, a lelkes erőbedobás, a Pastamania! egy évvel később már bezárt.

Főbb források: Insider, The Richest