Rendőrökre támadtak a méhek egy méhésztüntetésen - videó

méhkaptár, méhek
Vágólapra másolva!
A méz felvásárlási ára nem csak Európában okoz problémát a méhészeknek. A chilei Santiagóban a drámai helyzet miatt a méhészek az utcára vonultak, támogatást követelve a kormánytól. A méhek is megelégelték a helyzetet, és a tüntetés fájdalmasnak bizonyult a rendőrség számára.
Vágólapra másolva!

Chilében 2010 óta folyamatos a szárazság, ami nemcsak azt akadályozza meg, hogy a rovarok elegendő táplálékhoz jussanak, hanem évek óta egész méhcsaládok pusztulását is okozta - írja a Magyarmezőgazdaság.hu.

A vízhiány alacsonyabb terméshozamot eredményez, és megakadályozza a növények virágzását is.
A méhészek találkozót kértek Sebastian Pinera elnöktől, hogy ismertessék a termeléssel kapcsolatos nehéz helyzetet.

Ezzel párhuzamosan,

a napokban a chilei Santiagóban az elnöki palota előtt tiltakozást is szerveztek a méhészek.

Ugyanis helyzetüket kritikusnak tartják, ezért a méz árának emelését vagy a méztermelés támogatását várják a kormánytól, mivel a jelenlegi feltételek mellett a méhészkedés a megélhetés határán van.

Videó a méhészek tüntetéséről Santiagóban:

A méhészek a demonstráción 60 kaptárt helyeztek el a téren, és a palota melletti sikátorba méhek tízezreivel, és lépeket is kiraktak az aszfaltra.

A rendőrök kísérletet tettek a demonstráció feloszlatására, ám amikor eltávolították a lépeket és a kaptárokat, lázadás tört ki. A méhek hatalmas rajokban repkedtek a rendőrök körül, hét rendőrt többször megszúrtak, amikor azok megpróbálták megállítani a tüntetőket.

Négy méhészt letartóztattak a lázadásban való részvételük miatt, a méhcsípéseket elszenvedett rendőröket pedig kórházba szállították.