Jó hírt kaptak az M0-áson közlekedők, újabb fejlesztések jönnek

illusztráció, autópálya, közlekedés, autó, autóút, M0,Budakalasz,Junction,Of,The,Motorway,Bypassing,Budapest,In,Morning city,aerial view,establishing,magyarorszag,skyline,aerial,hungar
M0 Budakalasz junction of the motorway bypassing Budapest in morning traffic. Aerial view of Hungary.
Vágólapra másolva!
A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben megjelentette az M0 autóút és az 5103 jelű összekötő út csomópont fejlesztésének befejezéséről szóló ajánlati felhívást.
Vágólapra másolva!

A nyertes ajánlattevő feladata az M0 autóút 5103. jelű út különszintű csomópontjának déli oldalán az autópálya jobb pályájának a különszintű csomópont lehajtó és felhajtó ágának megvalósítása, és kapcsolatának kialakítása az 5103. jelű úttal - emeli ki a projekttel kapcsolatban a Magyarépítők.hu.

A lehajtó ág 223 méter, a felhajtó ág 257 méter hosszan biztosítja majd az M0 és az 5103. jelű út közötti kapcsolatot.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Az M0 autóúton a halásztelki és szigetszentmiklósi csomópont között megközelítőleg 2,5 kilométer hosszon az útpályán a három forgalmi sáv és üzemi sáv helyett, három forgalmi sáv és gyűjtő-elosztó sávot alakítanak ki a meglévő burkolatszélességen.

A Leshegy utcától déli irányban egy visszafordulást is biztosító kétsávos turbó körforgalmat alakítanak ki. Az 5103. jelű úton a beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter.