Különös ügyben perli az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma egy Georgia államban élő férfi egykori munkáltatóját. Andreas Flaten ugyanis hosszú vita után végül egy talicskányi olajos aprópénzben kapta meg az utolsó fizetését, miután felmondott a munkahelyén.

Az egészen sajátos amerikai munkahelyi viszály még 2021 elején kezdődött, miután a Georgia államban élő Andreas Flaten felmondott a munkahelyén, egy autószervizben.  A 27 éves férfi januárban hagyta ott az állását, de két hónap után sem kapta meg az utolsó fizetését.  Flaten végül hivatalos panaszt is tett az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumánál az ügyben, ami megtette a hatását – de nem várt módon.

A korábbi munkaadója ugyanis bár kifizette az utolsó bérét, de tette ezt úgy, hogy több mint 91 ezer darab olajos aprópénzt hagyott a férfi Fayetteville-ben található otthonának felhajtóján.  A cég 915 dollárral (kb. 290 ezer forint) tartozott Flatennek – írja a Business Insider.

Az ügy újabb fejleménye, hogy a Munkaügyi Minisztérium most pert indít az egykori munkaadó ellen. Egyrészt azért, mert a munkáltató bizonyíthatóan bosszúból fizette ki aprópénzben Flaten utolsó bérét. Másfelől pedig azért, mert a vizsgálatuk során kiderült, a vállalkozó rendszeresen nem fizette ki a dolgozók túlóráit, és a fizetéseket sem könyvelte el jogszerűen.  Ráadásul több más alkalmazott is panaszt tett már a cégre.