Forgalmi dugó alakult ki Elon Musk különleges alagútjában Las Vegasban - videó

Tesla Las Vegas loop
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem a tervek szerint üzemel a The Boring Company 2735 méter hosszú alagútja Las Vegasban.
Vágólapra másolva!

Elon Musk bőven kapott hideget-meleget az interneten, miután

egy friss videó tanúsága szerint az alagútban, amelyet arra terveztek, hogy megszüntesse a dugókat, elég komoly forgalmi fennakadás alakult ki, és az autók csak lépésben tudtak csordogálni

- írja az Alapjárat.hu.

A Las Vegas Convention Center alatt futó Loop névre keresztelt alagútban készült videókon számtalan frusztrált autós látható és hallható, amint lépésben csordogálva próbálnak bejutni egy népszerű technológiai rendezvényre. A The Boring Company által tervezett 2735 méter hosszú alagút a 2022-es CES expo helyszínén található, amelyet „a világ legjelentősebb technológiai eseményeként" népszerűsítenek.

A Loop hivatalos megnyitóján, 2021 júniusában Musk kijelentette, a felszín alatt 13 méterrel futó alagút fogja majd megoldani a világ nagyvárosaiban uralkodó forgalmi dugókat.

A forgalmi fennakadásokról készült egyik videó:

Az eredeti tervek szerint az utasokat teljesen önvezető autók szállították volna a Loopon keresztül, ám jelen pillanatban még egy sofőr ül a volán mögött, hogy felügyelje a rendszer működését mindaddig, amíg a cég járművei nem lesznek képesek a teljes autonómiára.

Az internetes felhasználók azt illetően is aggályaikat fejezték ki, hogy kiderült, nincs vészkijárat a Las Vegas Loopban.

Amennyiben baleset történne, amely elzárja az utat, a Tesla sofőrei azt az utasítást kapták, hogy tolatva hagyják el az alagutat.

A tervek szerint a teljes Loop mintegy 24 kilométer hosszú lesz, ha elkészül, és Vegas szállodáit és látványosságait kötné össze egymással, az autók pedig akár 160 kilométer/órás tempóval is közlekedhetnének benne.