Felvásárol egy magyarországi töltőállomás-hálózatot a Mol

Mol, benzinkút
Budapest, 2017. március 23. Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Mol megállapodást írt alá a Normbenz Magyarország Kft. megvásárlásáról, amely 79 töltőállomást üzemeltet Magyarországon Lukoil márkanév alatt - derül ki a magyar olajtársaság közleményéből. 
Vágólapra másolva!

A bejelentett megállapodás egy 2021 márciusában lebonyolított akvizíció folytatása, amelynek során a Slovnaft, a Mol-csoport szlovák leányvállalata vásárolta meg a Normbenz Slovakia s.r.o. 100 százalékos tulajdonrészét és 16 Lukoil márkanév alatt működő szlovákiai töltőállomást.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

„Ez az akvizíció több szempontból is fontos számunkra. Egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy több országban is optimalizáljuk az operációnkat, másrészt tovább erősíti regionális pozícióinkat és támogatja hosszútávú vállalati stratégiánk végrehajtását is, amelyben kiemelt szerepet szánunk a fogyasztói szolgáltatások üzletágnak" – mondta Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója.