80 strucc hozta el az apokalipszist egy milliós kínai városra - videó

Afrika, Namíbia, élővilág, természet, állatvilág, Kavango medence
Namibia, Kavango province, Bwabwata National Park, common ostriches (Struthio camelus) (Photo by LEROY Francis / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Kína Csongzu városában nem mindennapi látványban lehetett része az autósoknak és a lakóknak, ugyanis több mint 80 strucc rohant végig a 2,5 milliós település utcáin. Az esetet videón mutatjuk.
Vágólapra másolva!

A kínai városban több sofőr is videóra vette, amint 80 strucc száguldott végig az utcákon. A helyi rendőrség szerint a madarak egy közeli farmról szökhettek meg, amikor valaki - alighanem egy ottani dolgozó - nyitva hagyta a kapukat. Hozzátették, hogy a struccok többségét összeszedték, és már visszaszállították azokat a telephelyre.

Nézze meg a vágtázó struccokat az alábbi videón!

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogyan szabadulhatott el egyszerre ennyi állat a farmról, és hogy szereztek-e a jószágok sérüléseket különös vágtájuk alatt. A Xinhua az eset kapcsán arról ír, hogy 60 madár befogása viszonylag könnyen ment a hatóságok embereinek, ám nagyjából kéttucattal meggyűlt a bajuk, mivel a struccok gyorsan és kitartóan tudnak szaladni.