Hitelre lehet megvásárolni egy brit áruházláncban az ott kapható termékeket

Shopper checking list in supermarket aisle Greengrocer's Shop Consumerism Food And Drink Industry Miserly Chores Photography One Woman Only One Mid Adult Woman Only Large Group of Objects Groceries Adults Only Sale Shopping List Domestic Life Coupon Handw
Shopper checking list in supermarket aisle
Vágólapra másolva!
„Etikus kölcsönt" kínál szűkebb pénztárcájú vevői számára az Iceland. Az ügyfelek a cég saját áruházaiban forgalmazott áruk megvásárlására fordíthatják az összeget - számol be arról a Store Insider.
Vágólapra másolva!

Alacsony kamatozású kölcsönt kínál korlátozottabb anyagi lehetőségekkel rendelkező vásárlói számára a brit Iceland szupermarketlánc - írja a portál forrásai alapján. A speciális hitel bevezetésének célja az volt, hogy a kiszolgáltatott embereket valamiképpen távol lehessen tartani a gátlástalan uzsorások „halálos ölelésétől".

Az Iceland Food Club elnevezésű rendszer keretében 40 pennys, illetőleg 2,89 angol fontos kamattal 25 vagy 75 angol fontos mikrokölcsönhöz juthatnak a kliensek.

A felvett pénz egy kizárólag az Iceland egységeiben felhasználható, dedikált, Food Club nevű kártyára kerül.

A vevőknek összegtől függetlenül heti minimum 10 dolláros törlesztéssel kell visszafizetni a tartozást. Egy adott pillanatban a restancia összesített értéke nem haladhatja meg a 100 angol fontot.

Illusztráció Forrás: Getty Images/FangXiaNuo/Fangxianuo

Richard Walker, a szupermarketlánc ügyvezető igazgatója szerint a rendszer tesztelésére először 2020-ban, Yorkshire és Észak-Wales két településén került sor, de (alighanem a kedvező tapasztalatokon felbuzdulva) a szolgáltatást immár North West England régiójában és Dél-Walesben is elindították.