Zárt kabinos libegő tervezésére írt ki közbeszerzést a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A tervezési feladat kiemelt területe a 2000-2100 méter hosszú libegőnyomvonal, valamint az állomások és a tervezett 9-14 darab tartóoszlop területének részletes, geodéziai felmérése.

A nyertes tervezők feladata a Magyarországon jelenleg egyedülálló, négy évszakos, zárt kabinos libegő kialakításának előkészítése.

A fejlesztés keretében indító- és fogadóállomás épül, továbbá az állomások mellett a tartóoszlopok és a kötélpálya telepítése valósul meg - tudósít a Magyarépítők.hu.

IllusztrációForrás: Polyák Attila

A tervezés legfontosabb részeként többszintes, körülbelül 600 négyzetméter alapterületű közhasználatú libegőindító állomás készül a tokaji Fesztiválkatlan területén, közhasználatú libegőfogadó állomást alakítanak ki a tokaji Kopasz-hegy felső részén, körülbelül 1500 négyzetméter területtel. Az alapterületet a helyi adottságok alapján véglegesítik, és a közhasználatú épületek alapterülete összesen megközelítőleg 2100 négyzetméter lesz, valamint a nyomvonallal várhatóan 27 darab ingatlant érintő, 2000-2100 méter hosszú nyomvonalú libegőt terveznek tartóoszlopokkal.

A libegő tervezett nyomvonala változatos domborzati adottságokkal, eltérő növényborítottsággal rendelkező területeken fut.