Erős felívelést produkálhat a globális utazási szektor, még annak ellenére is, hogy a növekedést egyelőre visszafogja a koronavírus omikron variánsa – mondja az AirAsia vezérigazgatója.

Közel lehet a megkönnyebbülés a globális utazási szektor számára. Az AirAsia vezérigazgatója, Tony Fernandes ugyanis úgy látja, az iparág lendületes felívelést mutathat a közeljövőben. Még annak ellenére is, hogy a növekedési ütemet most némileg visszafogja a koronavírus omikron variánsa – írja az RT.com.

Fernandes egy interjúban hangsúlyozta, hisz abban, hogy a lejtmenet végén jár a szektor, és a talpra állás már meg is kezdődött. Ennek következtében pedig hamarosan nagyon erős keresletre számít a szakember.

Lendületes felívelésre számít a globális utazási szektorban az AirAsia vezetőjeForrás: AFP/Diptendu Dutta

Hozzátette, jelenleg is optimista, mivel tavaly ilyenkor egyetlen gépük sem repült, most pedig számos belföldi járatuk üzemel Malajziában, Thaiföldön és Indonéziában is. Fernandes úgy látja, a nemzetközi közlekedés hat hónappal az újranyitásokat követően fog visszatérni a járvány előtti szintekre. A cégvezető úgy számol, márciusban már meg is kezdődhetnek a nyitások.

Fernandes kiemelte azonban, hogy a legnagyobb kérdést most Kína jelenti, mivel az ország „zéró covid" politikája miatt egyelőre még sok a bizonytalanság a korlátozások feloldása körül.