A Ford Motor piaci értéke csütörtökön először lépte át a 100 milliárd dolláros küszöböt a vállalat történetében. A rekord megdöntéséhez a cég részvényárfolyama hosszú ideje nem látott csúcsra emelkedett.

A Ford részvénye csütörtökön 5,7 százalékkal 25,87 dollárra emelkedett, és az autógyártó piaci értéke napon belül átlépte a 100 milliárd dolláros álomhatárt is, először a cég történetében – írja a CNBC.

A papír a nap végén 2,3 százalékos emelkedéssel, 25,02 dolláron zárt, ami 99,99 milliárd dolláros piaci értéket jelentett a társaságnak. Mindazonáltal a 20 dolláros részvényárfolyam elérése már önmagában is fontos mérföldkő volt a Ford számára, mivel ilyen magas árfolyamra utoljára 2001-ben volt példa.

A Ford részvényárfolyamának teljesítménye az elmúlt hónapokbanForrás: Investing.com

Az árfolyam lendületes emelkedése elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vállalat nemrég közölte, fokozza az elektromos autók gyártását, beleértve a Mustang Mach-E crossovert és az F-150 pickup elektromos verzióját is.

A Ford jelenleg értékesebb, mint a legnagyobb klasszikus riválisának számító General Motors, melynek értéke 90 milliárd dollár körül mozog. De megelőzi a Riviant is, melynek értéke 72 milliárd dollár körül áll, miután a cég nem tudta tartani a növekedését a novemberi tőzsdére lépését követően. Mindazonáltal a Ford továbbra is nagyon messze áll a Tesla 1000 milliárd dolláros piaci értékétől.