Először lépte át a Ford értéke a 100 milliárd dollárt

Ford F150
DETROIT, MI - JANUARY 09: Bill Ford (L), Executive Chairman of Ford and Mark Fields, President and CEO, show off Ford's new F150 at the North American International Auto Show (NAIAS) on January 9, 2017 in Detroit, Michigan. The show is open to the public from January 14-22. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ford Motor piaci értéke csütörtökön először lépte át a 100 milliárd dolláros küszöböt a vállalat történetében. A rekord megdöntéséhez a cég részvényárfolyama hosszú ideje nem látott csúcsra emelkedett.
Vágólapra másolva!

A Ford részvénye csütörtökön 5,7 százalékkal 25,87 dollárra emelkedett, és az autógyártó piaci értéke napon belül átlépte a 100 milliárd dolláros álomhatárt is, először a cég történetében – írja a CNBC.

A papír a nap végén 2,3 százalékos emelkedéssel, 25,02 dolláron zárt, ami 99,99 milliárd dolláros piaci értéket jelentett a társaságnak.

Mindazonáltal a 20 dolláros részvényárfolyam elérése már önmagában is fontos mérföldkő volt a Ford számára, mivel ilyen magas árfolyamra utoljára 2001-ben volt példa.

A Ford részvényárfolyamának teljesítménye az elmúlt hónapokban Forrás: Investing.com

Az árfolyam lendületes emelkedése elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vállalat nemrég közölte, fokozza az elektromos autók gyártását, beleértve a Mustang Mach-E crossovert és az F-150 pickup elektromos verzióját is.

A Ford jelenleg értékesebb, mint a legnagyobb klasszikus riválisának számító General Motors, melynek értéke 90 milliárd dollár körül mozog.

De megelőzi a Riviant is, melynek értéke 72 milliárd dollár körül áll, miután a cég nem tudta tartani a növekedését a novemberi tőzsdére lépését követően. Mindazonáltal a Ford továbbra is nagyon messze áll a Tesla 1000 milliárd dolláros piaci értékétől.