Minden idők legjobb nyarát zárta a hazai turizmus

Velencei-tó
A Velencei-tó kedvelt célpontja a turizmusnak
Vágólapra másolva!
A tavalyi, eredményes évet követően idén kiemelt figyelmet kap a hivatásturizmus, a vendéglátás, a vallásturizmus és az egészségturizmus fejlesztése. Cél, hogy a turizmus újra a magyar gazdaság húzóágazata legyen - mondta közösségi oldalra feltöltött videójában Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Könnyid László arról beszélt, hogy tavaly annak ellenére ért el kiemelkedő teljesítményt a hazai turizmus, hogy az év felében zárva volt az ország. Nyáron ugyanis minden idők legjobb szezonális eredményét produkálta az ágazat. Őszre pedig vidéken visszaépült a járvány előtti forgalom.

A Velencei-tó kedvelt célpontja a turizmusnak Forrás: Elter Tamás

A teljes évet tekintve közel 10 millió vendég csaknem 29 millió vendégéjszakát töltött el hazai szálláshelyeken - ismertette.

Ez 20, illetve 25 százalékos növekedés 2020-hoz képest - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A magyarországi szálláshelyek bevétele meghaladta a 360 milliárd forintot, míg a vendéglátás 970 milliárd forinttal zárt

- jelezte.

Könnyid László kiemelte: 2021-ben számos dolgot gondoltak át a szektorban, illetve készítettek elő. Ennek köszönhetően például idén elindult a szálláshelyek egységes osztályozási rendszere, átláthatóbbá és fogyasztóbarátabbá téve a piacot. A vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók csatlakoznak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz. Így júliustól már komoly, valós idejű big data alapú döntések jöhetnek a turizmusban - sorolta.

A tavalyi, eredményes évet követően idén kiemelt figyelmet kap a hivatásturizmus, a vendéglátás, a vallásturizmus és az egészségturizmus fejlesztése, a fürdők pedig a tervek szerint jelentős pályázati forrásokból korszerűsödhetnek - emelte ki Könnyid László.

- mondta.

A videó alább megtekinthető: