Elképesztő ütemben nőnek a kriptopénzekkel kapcsolatos álláshirdetések

Ha kriptovaluta befektetésben gondolkozol, informálódj széleskörűen.
Vágólapra másolva!
Egy friss kutatás szerint a kriptovalutákhoz köthető iparágban meghirdetett álláshelyek már maguk mögé szorítják a szélesebb technológiai szektort az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Nem volt olyan iparág 2021-ben, amely teljesen mentesült volna a kriptovaluták hatásaitól – ez derül ki a LinkedIn friss felmérésből, amely a meghirdetett álláshelyeket vizsgálta egyes területeken.

A kutatás arra jutott, hogy bár a legtöbb álláshirdetést a szoftveriparban és a pénzügyi szektorban tették közzé az Egyesült Államokban, a kriptovaluták területén tapasztalt növekedés maga mögé szorította a hagyományos technológiai szektort.

Egyre több amerikai álláshirdetésben jelennek meg a kriptovaluták Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez azt jelenti, hogy az olyan álláshirdetések száma, melyek leírása tartalmazta a „bitcoin", „ethereum", „blokklánc" vagy „kriptovaluta" szavakat, tavaly 395 százalékkal nőtt az USA-ban. Közben a technológiai szektor egyéb területein a növekedés mindössze 98 százalékos volt – emeli ki a Cointelegraph.

Ráadásul a várakozások szerint 2022-ben ez a trend folytatódhat. A legnagyobb kriptotőzsdék például tömegével vennének fel új embereket. A Coinbase 250, a Kraken több mint 300, a Binance pedig több mint 600 álláshelyet hirdetett meg.