Az MNB engedélyezte a Gránit Bank tulajdonosi átrendeződését

Gránit Bank
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a BDPST Zrt. tulajdonszerzését a Gránit Bankban, valamint a bank MRP Szervezet részesedésnövelését a pénzintézetben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank H-EN-I-30/2022. számú határozatában engedélyezte, hogy a BDPST Zrt. és tulajdonosa 50 százalékot meghaladó, 57,41 százalékos közvetett tulajdoni részesedést és 84,25 százalékos mértékű szavazati jogot megtestesítő közvetett befolyásoló részesedést szerezzen a Gránit Bank Zrt.-ben.

Az MNB emellett H-EN-I-8/2022. számú határozatában engedélyezte, hogy a Gránit Bank MRP Szervezete meglévő befolyásoló részesedését növelje, és 33 százalékot meghaladó (37,15 százalékos) közvetlen befolyásoló részesedést szerezzen a bankban.

Illusztráció Forrás: Origo

Mint emlékezetes, december végén jelentették be, hogy a BDPST Group 57 százalékos részesedést vásárol a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában, a Gránit Bankban. Ennek keretében a BDPST megvásárolja a Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó E.P.M. tulajdoni részesedésének túlnyomó többségét, illetve a bank MRP Szervezete tőkeemelést hajt végre a társaságban.