Különös megoldással állt elő az amerikai Milo nevű pénzügyi technológiai startup az amerikai ingatlanvásárlók számára. A vállalat fejlesztése ugyanis lehetővé tenné, hogy a jelzáloghitelek fedezete bitcoin legyen.

A Milo nevű amerikai pénzügyi technológiai startup a bitcoin segítségével forradalmasítaná a jelzáloghitelezést. A vállalat ugyanis a tervek szerint bevezetné a világ első kriptovaluta alapú jelzáloghitelét.

Ez azt jelenti, hogy az ingatlanvásárló a meglévő bitcoinjait használhatná fedezetként a jelzáloghitel felvételekor az Egyesült Államokban – írja a Cointelegraph. Egyelőre csak a 30 éves lejáratú jelzáloghitelre fogadna el bitcoint a cég, és a közlésük szerint amerikai és külföldi vásárlók is igénybe vehetnék az szolgáltatást amerikai ingatlanvásárláshoz.

A társaság hangsúlyozta, így a kriptobefektetőknek nem kell eladniuk a bitcoinjaikat, hanem azokat közvetlenül használhatnák fedezetként a hitelfelvételkor. A cég így közvetlen kapcsolatot létesítene tehát a bitcoin és az ingatlanbefektetések között.

Az viszont egyelőre nem világos, hogy pontosan mennyi bitcoinra lesz szüksége a vásárlónak a fedezet biztosításához, ahogy az sem, hogy a vállalat hogy küszöbölné ki a kriptovaluta árfolyamának jelentős volatilitásából adódó kockázatokat.

Nem véletlen egyébként, hogy a Milo székhelye épp Miamiban található, ahol a város polgármestere, Francis Suarez a kriptovaluták nagy támogatójának számít. A bitcoin fedezetű jelzáloghitelről például Suarez úgy nyilatkozott, hogy „úttörő eredménynek" számít, és növeli az Egyesült Államok szerepét a globális bitcoin ökoszisztémában.