Jöhetnek a bitcoin fedezetű jelzáloghitelek az amerikai piacon

family home house apartment mortgage residential maison key kids lawn life lifestyle loan man modern new outdoors owner ownership people person portrait property purchase real estate group happiness happy housing insurance hand holding realtor realty rent
CSOK családiház építés
Vágólapra másolva!
Különös megoldással állt elő az amerikai Milo nevű pénzügyi technológiai startup az amerikai ingatlanvásárlók számára. A vállalat fejlesztése ugyanis lehetővé tenné, hogy a jelzáloghitelek fedezete bitcoin legyen.
Vágólapra másolva!

A Milo nevű amerikai pénzügyi technológiai startup a bitcoin segítségével forradalmasítaná a jelzáloghitelezést. A vállalat ugyanis a tervek szerint bevezetné a világ első kriptovaluta alapú jelzáloghitelét.

Ez azt jelenti, hogy az ingatlanvásárló a meglévő bitcoinjait használhatná fedezetként a jelzáloghitel felvételekor az Egyesült Államokban

– írja a Cointelegraph. Egyelőre csak a 30 éves lejáratú jelzáloghitelre fogadna el bitcoint a cég, és a közlésük szerint amerikai és külföldi vásárlók is igénybe vehetnék az szolgáltatást amerikai ingatlanvásárláshoz.

A társaság hangsúlyozta, így a kriptobefektetőknek nem kell eladniuk a bitcoinjaikat, hanem azokat közvetlenül használhatnák fedezetként a hitelfelvételkor. A cég így közvetlen kapcsolatot létesítene tehát a bitcoin és az ingatlanbefektetések között.

Az viszont egyelőre nem világos, hogy pontosan mennyi bitcoinra lesz szüksége a vásárlónak a fedezet biztosításához, ahogy az sem, hogy a vállalat hogy küszöbölné ki a kriptovaluta árfolyamának jelentős volatilitásából adódó kockázatokat.

Nem véletlen egyébként, hogy a Milo székhelye épp Miamiban található, ahol a város polgármestere, Francis Suarez a kriptovaluták nagy támogatójának számít.

A bitcoin fedezetű jelzáloghitelről például Suarez úgy nyilatkozott, hogy „úttörő eredménynek" számít, és növeli az Egyesült Államok szerepét a globális bitcoin ökoszisztémában.