Bár az Egyesült Államok repterein nem ritka, hogy a hatóságok ellenőrzés során különös dolgokat, például fegyvereket foglalnak le, de a tavalyi év ebben a tekintetben kimagasló volt a sokéves átlaghoz képest. Rekord számban foglaltak le ugyanis lőfegyvereket a repülőtereken.

Az amerikai reptereken elég gyakran fordul elő, hogy a csomagok átvizsgálásakor a hatóságok fegyvereket találnak az utasoknál, és lefoglalják azokat. A láncfűrészektől a machetéig számos különös eszközt fedeznek fel a reptereken, azonban az ilyen ritkaságok mellett elsősorban a lőfegyverek dominálnak.

A tavalyi év azonban kimagaslott a sokéves átlaghoz képest. Olyannyira, hogy a Statista összesítése szerint 2021-ben rekord számú lőfegyvert foglaltak le az amerikai reptereken.

Az egyes években lefoglalt lőfegyverek száma az amerikai repterekenForrás: Statista

December 14-ig összesen közel 5700 darab lőfegyvert találtak a reptéri biztonsági szolgáltatok az USA-ban. A Statista ábráján az is jól látszik, hogy a 2020-as évben viszont az átlagosnál jóval kevesebb fegyvert foglaltak le, ami elsősorban annak volt betudható, hogy a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a légi forgalom általánosságban is visszaesett.

A tavalyi első három negyedéves összesítés alapján az atlantai Hartsfield Jackson International reptéren találták meg a legtöbb lőfegyvert, összesen 391 darabot. A második a dallasi Fort Worth Intertnational volt 232 darabbal, míg a harmadik a Phoenix Sky Harbor International lett 147 darab lefoglalt lőfegyverrel.