USA Missouri államának autópályarendőrsége a riasztórendszer próbájának alkalmával véletlenül az egész állam lakosságát figyelmeztette, miszerint Batman ősellenségének, Jokernek a járművét körözik. A hatóságok nem sokkal az eset után értesítették az embereket, hogy csak egy tesztüzenetet hallottak, nem éles riasztásról van szó.

Téves riasztást kapott Missouri állam lakossága, amikor az autópályarendőrség a riasztórendszer próbájakor a következő üzenetet tette közzé: „A Missouri állambeli Gotham Cityben a hatóságok egy lila-zöld színű 1978-as Dodge 3700GT után kutatnak." Azonban nem létezik Gotham City, az csak a Batman-képregények és filmek világában álló város, illetve Joker sem száguldott bandájával az ikonikus járművön – írta meg az AP News.

Kép a lilászöld színű járműről az 1989-es filmváltozatból:

A hatóságok nem sokkal az eset után tájékoztatták a lakosságot, hogy csupán egy tesztüzenetről volt szó, nincs semmiféle riasztás Batman ellensége ellen.

„A teszt során hibásan választottak ki egy beállítást, ami lehetővé tette az üzenet kiterjesztését az állam teljes lakossága számára. Jelenleg nincs vészhelyzeti riasztás. A járőrök nagyra értékelik a lakosság megértését és támogatását" – állt a közleményben.