Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek

Szunda-krokodil
A szunda-krokodil rendkívül veszélyeztetett faj
Vágólapra másolva!
Oly mértékben megdrágult a sertéshús, hogy helyette inkább krokodilt vásárolnak Thaiföldön. A sertéshús Thaiföldön kilogrammonként közel 2000 forintnak megfelelő összegbe kerül, a krokodilhús csak körülbelül a felébe.
Vágólapra másolva!

A sertés drágulását egyértelműen a sertéspestis járványnak tulajdonítják, és sokan más alternatívát keresnek a disznóhús kiváltására. Ez az oka annak, hogy a krokodilhús jelenleg igen népszerűvé vált a Délkelet-ázsiai országban - írja a Magyarmezőgazdaság.hu.

A sertéshús árának emelkedése miatt Thaiföldön egyre többen fordulnak alternatívaként a krokodilok felé.

A hüllőhús nem csak olcsóbb és ízletesebb, hanem viszonylag zsírmentes és tele van fehérjével.

A krokodilhúst kilogrammonként körülbelül 1000 forintért lehet kapni, míg egy kilogramm sertéshús 2000 forint.

A krokodilhús a sertéshús felébe kerül Thaiföldön Forrás: Wikimedia Commons/Fritz Geller-Grimm

A krokodilokat általában három és fél éves korukban vágják le, amikor 30-40 kilogramm körüli súlyuk van. Egy állat körülbelül tizenkét kilogramm húst ad.

Az ínyencek szerint a farok felső része a legnépszerűbb és legfinomabb darab. Íze a baromfihúséhoz hasonló. A test más részeiből származó hús is sokféleképpen felhasználható, például grillezett ételekben tésztával, vagy wokban elkészítve.

Emellett Japánban is folynak kísérletek a krokodilhús elfogadtatása érdekében.

Oszaka város Toyonaka kerületében 41 önkormányzati általános iskolában krokodilpogácsákat és kroketteket szolgáltak fel ebédre egy akció keretében. A diákok nagyon elégedettek voltak a krokodilból készült fogással.