Az USA-ból jöhet a Tesla trónfosztója

A General Motors detroiti központja
Vágólapra másolva!
Az amerikai autóipari óriás, a General Motors azzal a hírrel rukkolt elő, hogy 6,6 milliárd dollárt fog költeni elektromos pickup teherautói gyártásának fellendítésébe és belekezd egy új elektromos jármű (EV) akkumulátorcellákat gyártó üzem építésébe is Michigan államban. A részleteket az RT tette közzé.
Vágólapra másolva!

A General Motors minden eddiginél jelentősebb célt tűzött ki maga elé, ugyanis szeretné átvenni a vezetést, mint a világ legnagyobb elektromos járműgyártója.

- nyilatkozta Mary Barra, a GM vezérigazgatója.

A General Motors detroiti központja Forrás: General Motors

A beruházás keretében 2,6 milliárd dollárért egy új akkumulátorgyárat is felépítenek az LG Energy Solutionnel partnerségben, továbbá

4 milliárd dollárért átalakítják a GM meglévő detroiti Orion összeszerelő üzemét.

Itt majd elektromos teherautókat fognak gyártani, mint például a nemrég bejelentett és nagyon várt Chevrolet Silverado és GMC Sierra, amelyek bevezetését 2024-re tervezik.

A cég további célja, hogy 2025-re 1 millió elektromos járműre növelje észak-amerikai gyártókapacitását. Az autógyártó előrejelzései szerint addigra megelőzheti a rivális Teslát az elektromos járművek első számú amerikai értékesítőjeként.

A vállalat további 510 millió dolláros beruházást ígért két nem elektromos járműveket összeszerelő üzemének korszerűsítésére Michiganben.

"Michigan lesz az Egyesült Államok vezető innovációs központja az elektromos autók kutatás-fejlesztése és gyártása terén" - mondta Mark Reuss, a vállalat elnöke egy sajtótájékoztatón.