A vonatkozó kormányrendeletet követve a Penny is lehetővé teszi üzleteiben a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést élelmiszer vásárlása esetén. Így 2022. február 1-től a kiskereskedelmi vállalat egységeiben használható fizetőeszközként - olvasható a cég közleményében.

„A diszkont élelmiszeráruházak közül a Penny az elsők között csatlakozik az elfogadóhelyek körébe. Az elmúlt hetekben a teljes hálózatunk technikai felkészítése sikeresen lezajlott. Így 2022. február 1-től az összes üzletünk készen áll arra, hogy a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlása esetén a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre" – mondta Florian Jens Naegele, a Penny magyarországi vezérigazgatója.

IllusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

A 781/2021. (XII. 24.) kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg 2022. február 1-től élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, de kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok és a dohánytermékek. Fontos továbbá, hogy a lehetőség csak 2022. május 31-ig érvényes abban az esetben, ha Magyarország kormánya nem dönt a vészhelyzet további meghosszabbításáról.