Óriási, 36 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a Lidl

SZIJJÁRTÓ Péter; SZŰCS Lajos
Ecser, 2022. január 28. Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Grósz Jenő, a Lidl Magyarország elnöke (b-j) átvágja a szalagot a Lidl Magyarország logisztikai központjának átadó ünnepségén Ecseren 2022. január 28-án. A német áruházlánc 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot, amelyhez a magyar állam 1,2 milliárd forintos támogatást nyújtott, ezzel hozzájárulva 413 új munkahely létrehozásához. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A német áruházlánc, a Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására. Az új központhoz az állam 1,2 milliárd forintos támogatást nyújtott, ezzel hozzájárulva 413 új munkahely létrehozásához - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Ecseren.
Vágólapra másolva!

A tárca közleménye szerint beszédében a külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány jelentősen lelassította a beruházások ütemét világszerte, globálisan 42 százalékkal estek vissza a közvetlen tőkebefektetések és számos fejlesztési döntést elhalasztottak.

Hozzátette:

eközben a magyar beruházásösztönzési rendszer komoly sikereket tudott felmutatni, ugyanis Magyarországon a körülmények ellenére is rekordot döntött tavaly a beruházások értéke 1886 milliárd forinttal.

Kiemelte, mindez közelebb viszi Magyarországot a teljes foglalkoztatottság eléréséhez, amit jól mutat, hogy a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most.

"Magyarország akkor lehet erős, ha erős a gazdaság, ehhez pedig beruházásokra van szükség. Minél több beruházás és munkahely jön létre, annál több esélyünk van arra, hogy győztesként kerüljünk ki ebből a nehéz időszakból" - szögezte le.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) a Lidl új logisztikai központjának átadóján Forrás: foto: Borsos Matyas/Borsos Matyas

A miniszter beszámolt arról is, hogy a német cégek jelentik a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, és a két ország közötti kereskedelmi forgalom csúcsot döntött 2021-ben.

- fogalmazott.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Grósz Jenő, a Lidl Magyarország elnöke (b-j) átvágja a szalagot a Lidl Magyarország logisztikai központjának átadó ünnepségén Ecseren 2022. január 28-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta azt is, hogy a Lidl a legnagyobb diszkont élelmiszerkereskedelmi vállalat egész Európában, így a beruházásnak abban is nagy szerepe van, hogy a magyar termelők árui eljussanak a külföldi piacokra.

A Lidl Magyarország új logisztikai központja az átadás napján Ecseren Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Lidl 2004-ben nyitotta meg Magyarországon az első üzleteit. Mára csaknem kétszáz áruházzal és négy logisztikai központtal van jelen az országban.