Újabb befektetést kapott az SDSYS, ezúttal a GB & Partners száll be a Hiventures mellett, összesen több mint 1,3 milliárd forinttal

Bürchner Gábor
Vágólapra másolva!
Január 6-án újabb befektető csatlakozott a hazai SDSYS Zrt. adóinformatikai megoldásokat fejlesztő vállalathoz. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetése az EXIM Exportösztönző Magántőkealap keretéből valósult meg, és a korábbi partner, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures újabb, immár harmadik körös befektetésével együttesen 1,3 Mrd forintot tesz ki. A megvalósult ügylet újabb lendületet ad az SDSYS munkájának. Egyrészt a 2020-ban kifejezetten közép- és nagyvállalatok részére fejlesztett Matching számlafeldolgozó ökoszisztéma továbbfejlesztését, valamint viszonteladói hálózata és partneri körének bővítését célozza. Mások mellett a HUNLAND csoportnál, a Danubius Hotels-nél és a WHC csoportnál is bevezetésre kerültek már szolgáltatásaik.
Vágólapra másolva!

Az SDSYS Zrt. Matching360 szolgáltatása révén közép- és nagyvállalatoknak segít automatizálttá tenni a számlafeldolgozást, a számlakép és annak NAV adatainak párosítását, valamint az ezekhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat, így téve élhetőbbé a folyamatokat, a manuális munka elhagyását. A 2014-ben létrejött cég mögött több mint két évtizedes tapasztalat, ERP, számviteli szakértelem, és sok száz ügyfél kiszolgálása során megszerzett tudás áll. Termékei által (NAVCOM Kit és Matching) létrehozott rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a számviteli és logisztikai bizonylatok kezelésére, azok automatikus, papírmentes feldolgozására, ezáltal csökkentve a feldolgozó osztályok leterheltségét és a környezeti hatásokat.

A további célok között az is szerepel, hogy új megközelítésben tegye elérhetővé a hazai és nyugat európai vállalatok részére az ERP és DMS rendszerekben elérhető FINTECH, TAXTECH és LEGALTECH megoldásokat.

“Nagy jelentőséggel bír számunkra, hogy mostantól a Hiventures mellett a GB & Partnerst is a befektetőink között tudhatjuk, melynek révén látjuk, jó irányba haladunk automatizált megoldásunkkal az élhetőbb folyamatok megteremtésére a számlakezelésben. Terveink szerint az idei esztendőben a hazai nagyvállalatok mellett a nemzetközi színtéren is bemutathatjuk szolgáltatásunkat.” - nyilatkozta Poór Károly, az SDSYS Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az SDSYS-szel 2017-ben megkezdett közös munkának mostanra három sikeres befektetési kör lett az eredménye, és egyúttal olyan érettségi szintig tudtuk kísérni a vállalatot, ahol már társbefektetők is látnak benne fantáziát. Az egyik legfőbb célunk, hogy több és aktívabb finanszírozó jelenjen meg a startup ökoszisztémában és ezáltal egyre önjáróbb legyen a piac” – mondta Szluha Dénes, a Hiventures növekedési programjának igazgatója.

„Az SDSYS rugalmas és személyre szabható szoftver megoldásaival amellett, hogy jól illeszkedik a portfóliónkba nagy lehetőségeket rejt a külpiacokon való megmérettetésére is, melyben számíthat alapkezelőnk szakmai támogatására és kapcsolatrendszerére is” – tette hozzá Bürchner Gábor, a GB & Partners igazgatósági tagja.

Bürchner Gábor, a GB & Partners igazgatósági tagja

A GB & Partners-ről

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. közel 80 milliárd forint kezelt vagyon alapján a legnagyobb magyarországi független kockázati- és magántőkealap-kezelő társaság, amely 2019. évben a hazai kockázati tőkealapkezelők közül elsőként vált a rangos Invest Europe teljes jogú tagjává.

Az elmúlt évek során különböző iparágakban szerzett tapasztalatainak köszönhetően a GB & Partners iparágspecifikus portfólió-csoportokat alkotva, a társaságok közötti szinergiákra alapozva az alábbi területek szakértőjévé vált:

  • Divatipar
  • Okos város
  • Alternatív pénzügyi megoldások
  • Orvosi technológiák
  • Gépgyártás

Az EXIM Exportösztönző Magántőkealapról

Az alap befektetéseinek elsődleges befektetési célpontjai – gazdaság- és exportélénkítési céljának megfelelően – olyan gazdasági társaságok, amelyek az általuk előállított termékek vagy nyújtott szolgáltatások alapján megállapíthatóan komoly növekedési potenciált hordoznak magukban, illetve amelyek a nemzetközi piacokra szándékoznak kilépni termékeikkel, vagy szolgáltatásaikkal, illetve amelyek már jelen vannak a nemzetközi piacokon, de további terjeszkedést terveznek, s fenti célkitűzések megvalósításához van szükségük exporthitel-felvevő képességük javítására, az alaptól kapott tőkefinanszírozáson keresztül. A céltársaságok ezzel nemcsak termék-, illetve szolgáltatásexportjukat tudják fokozni, hanem akár tőkeexportőrként is megjelenhetnek a világpiacon.

A Hiventuresről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealap-kezelőjeként, európai uniós és saját forrásból támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig.

A magyar vállalkozások fejlődésének tőkefinanszírozó partnereként a Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startupoktól indulva, a hagyományos kis- és középvállalkozásokon át egészen a nagyvállalatok finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes vállalkozói ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

Bővebb információ a www.hiventures.hu és www.valsagcsomagok.hiventures.hu weboldalakon található.