Varga Mihály: A Fitch Ratings szerint sikeres a magyar gazdaság újraindítása

VARGA Mihály
Budapest, 2021. december 17. Varga Mihály pénzügyminiszter a központi költségvetés 2022. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2021. december 17-én. A jövő évi finanszírozásnál a Pénzügyminisztérium azzal számolt, hogy a GDP több mint 5 százalékkal emelkedik, ez lehetővé teszi az államháztartási hiánycél 4,9 százalékra csökkentését - jelentette be Varga Mihály. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Fitch Ratings megerősítette Magyarország adósosztályzatát, a hitelminősítő szerint sikeres a magyar gazdaság újraindítása - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető azt írta, jó hír hétvégére: a Fitch Ratings stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat. A hitelminősítő jelentésében elismerően ír a magyar gazdaság teljesítményéről, erőteljes növekedést és javuló egyensúlyi mutatókat várnak a következő időszakban - jelezte.

Felidézte: a Moody's tavaly szeptemberben felminősítette Magyarországot, így az elmúlt évtized munkájával Magyarország eljutott oda, hogy még egy válság után is befektetésre ajánlja mindhárom nagy hitelminősítő.

– fogalmazott Varga Mihály.