Több milliárd forintos beruházást valósít meg a Gyermelyi Zrt.

Gyermelyi Zrt. gyermelyi tésztagyár
Gyermely, 2018. szeptember 27. A Gyermelyi Zrt. gyermelyi telephelye az új tésztagyár avatóünnepsége napján, 2018. szeptember 27-én. A társaság 7,2 milliárd forintos beruházással épült új üzemében 70 ezer tonna tésztát állíthatnak elő, és ezzel megduplázzák a termelés kapacitását. A cég a Nagyvállalati beruházási támogatási programban 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami forrást kapott az új tésztagyár építéséhez. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Mintegy 3 milliárd forintból 40 ezer tonnás gabonatároló rendszert épít a Gyermelyi Zrt., a beruházáshoz nyújtott másfél milliárd forintos támogatásról szóló okiratot Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára adta át a cég székhelyén Tóth Bélának, a Gyermelyi Zrt. elnökének.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár elmondta, hogy a feldolgozó kapacitások fejlesztése érdekében tavaly az élelmiszeripari üzemek kisebb léptékű fejlesztésére 50 milliárd forint értékben, komplex beruházásokra pedig 200 milliárd forint keretösszeggel írtak ki pályázati felhívásokat.

A Gyermelyi Zrt. gyermelyi telephelye Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Országos szinten 1187 pályázat érkezett 400 milliárd forintot meghaladó összegben. Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése elnevezésű felhívásban eddig 64 kérelem részesült több mint 46,2 milliárd forint támogatásban.